Diabetes i babyer

June 25

Diabetes i babyer


En diagnose av diabetes hos spedbarn kan være skremmende og sjokkerende for foreldre, men å forstå sykdommen og arbeide med legen din for å lage en plan for å håndtere det kan lindre angst og redusere barnets risiko for å utvikle komplikasjoner.

Type

De fleste barn med diabetes har type 1-diabetes, en autoimmun lidelse der kroppen angriper bukspyttkjertelen 'insulinproduserende celler.

Forårsake

Årsaken til type 1 diabetes er ikke fullstendig forstått; mens det ser ut til å være en genetisk kobling, de fleste babyer diagnostisert med type 1 diabetes har ingen historie med sykdom i familien.

Signs

Tegn på diabetes inkluderer økt tørste og appetitt, hyppig vannlating, overdreven våte bleier, kontinuerlig eller tilbakevendende bleie utslett, fussiness, plutselig vekttap og pust som lukter fruktig eller søt.

sekundær diabetes

Babyer kan også bli påvirket av sekundær diabetes, som er diabetes som oppstår på grunn av en annen medisinsk tilstand. Infant diabetes kan skyldes Down syndrom, Klinefelters syndrom, Turners syndrom, leprechaunism eller en pancreatectomy.

Behandling

Behandling for diabetes hos spedbarn vil omfatte daglig oppfølging av blodsukkeret, vanlig insulin injeksjoner, og en spesiell diett.