Mat og drikke for å bli kvitt hodepine

April 25

Vi opplever hodepine av varierende intensiteter fra tid til annen. For noen, hodepine forekommer jevnlig og avbryter hverdagen. Men før du nå for at flaske Excedrin migrene eller annen lege-foreskrevet rette, vurdere hvordan mat og drikke du spiser kan påvirke din hodepine. Et par enkle endringer i kostholdet kan ha svaret.

Drikk opp

Drikk rikelig med vann og innlemme vann-rike matvarer som rå frukt og grønnsaker i kostholdet ditt. Drikker de anbefalte 64 dl vann per dag kan avverge dehydrering, noe som kan bidra til hodepine. Øke vann og vann-rik mat inntak kan også bidra til å avlaste forstoppelse, en annen årsak til hodepine. Grab din favoritt vannflaske, og holde den med deg hele dagen. Mål å fylle det minst to ganger, avhengig av sin kapasitet.

Spis mer omega-3 fettsyrer

Spis mat rik på Omega-3 fettsyrer, for eksempel fet fisk, valnøtter og olivenolje. Omega-3 fettsyrer er kjent for å redusere betennelse, en årsak til tøffe hodepine. Betennelse fører til at blodårene i hodet for å innsnevre, som igjen kan bringe på store migrene. Skyt for to til tre porsjoner fisk som laks per uke, kan du bruke olivenolje i stedet for smør eller andre oljer i matlaging, og pakke en servering av nøtter til snack på ettermiddagen når energi vanligvis synker.

Magnesium og kalium

Spis mat rik på magnesium og kalium. Disse essensielle vitaminer hjelper nervesystemet fungere på topp ytelse. Når nervene er å skyte på riktig måte, har du en tendens til å bli roligere og mer avslappet, noe som igjen kan slå en annen vanlig årsak til hodepine: angst. Magnesium-rik mat inkluderer brun ris, spinat, hvitløk, epler, grønne grønnsaker og honningmelon. Mat rik på kalium inkluderer bananer, yoghurt, avokado, lima bønner og rosiner.

menstrual hodepine

Prøv å spise mat rik på vitamin E for å bekjempe hodepine relatert til menstruasjonen. Mat som er rik på vitamin E, som for eksempel havregryn, søtpoteter og belgfrukter, bidra til å stabiløstrogennivået i kroppen og dermed muligens forhindre periode relatert hodepine.