Tegnene på en Broken Halebenet

July 16

Tegnene på en Broken Halebenet


En ødelagt halebenet er kjent som et halebenet brudd. Den halebenet er det laveste delen av ryggraden eller ryggrad. Den er formet som en trekant og har en liten størrelse. Det består av fire ryggvirvlene (eller smeltet ryggvirvler). Den er litt buet kommer fra den siste del av ryggraden helt inn i bekkenet. Den har en liten mengde av bevegelse. Det finnes ulike mulige tegn og symptomer som en halebenet er brukket.

Signs

De vanligste tegn og symptomer på en brukket halebenet inkluderer følelsen ømhet rett over halebenet, og smerte som blir sterkere når du sitter opp fra en stol eller sitter generelt. Hvis du merker noen smerter eller ømhet i halebenet regionen, er det svært sannsynlig at du har brutt den. Du kan også legge merke til et blåmerke i området. Noen mennesker også kan oppleve ekstrem smerte når engasjerende i samleie. Sitte ned for lengre perioder blir også svært vanskelig med en brukket halebenet.

risiko

Noen mennesker er på et betydelig høyere risiko for å bryte en halebenet. Kjenne risikofaktorer kan gjøre det lettere å finne ut om noen har brutt halebenet. Disse risikofaktorene inkluderer dårlige ernæring vaner (spesielt mangler av vitamin D eller kalsium), senkes muskelmasse (som kan føre til fallende oftere og dårlig balanse), ulike medfødte skjelett, aldring, osteoporose, ulike fritidsaktiviteter (som skøyter), og vold. Kvinner er mer sannsynlig enn menn til å bryte sine tailbones, så vel.

årsaker

Dessuten kan et par felles faktorer føre til ødelagte tailbones. Noen nyfødte sprekke deres halebenet når du reiser ut av fødselskanalen. Også, hvis du faller på bakenden, kan du bryte halebenet (dette er grunnen til skøyter og andre fritidsaktiviteter som kan føre til å falle inn i en sittende stilling er mer risikofylt).

sittende tips

En av de vanligste tegnene på en brukket halebenet er ubehag mens du sitter. Det er flere måter å hjelpe lindre smerten av å sitte med en brukket halebenet. Disse metodene inkluderer å sitte på enten en smultring pute eller luftpute, lute å skifte frem vekten din (ut av halebenet), og sitter på en stol som er både fast og hard (myke stoler kan ofte heve coccyx trykk).

Forebygging

Det er også flere enkle måter å prøve å hindre ødelagte tailbones skjer i første omgang. Disse inkluderer delta i vektbærende trening for å holde skjelettet sterkt og sunt, og konsumere en diett full av både vitamin D og kalsium.