Hvordan å disiplinere et fire år gammelt barn

August 25

I en alder av fire, de fleste barn er ivrige etter å utøve mye selvstendighet i sin daglige rutine. De kan være lurt å kle seg, bidra til å forberede sin egen mat og leke med andre barn uten direkte tilsyn av en voksen. Selv om denne voksende følelse av uavhengighet bør oppmuntres og fostret, er det viktig å opprettholde klare regler for oppførsel både i og utenfor hjemmet. Når disse reglene blir brutt, bør fornuftige konsekvenser håndheves. Selv den mest effektive form for disiplin kan variere fra ett barn til den neste, her er forslag til disiplin strategier som er aktuelle for 4-åringer.

Bruksanvisning

Pause

1 Få ned på barnets nivå og tydelig og rolig identifisere atferd som var uakseptabelt. For eksempel, "Bobby, vi kan ikke bruke våre hender for å treffe."

2 Be barnet til å ta plass i et eget "time out" stol og informere ham om at han må holde seg rolig inntil hans "time out" er gjort.

3 Sett en timer i 4 minutter og fortelle barnet at når han hører det piper, han trenger å komme ned fra stolen og uttrykke et bestemt unnskyldning for upassende oppførsel. Dette unnskyldning bør rettes mot personen han fornærmet, og det bør identifisere atferd. For eksempel: "Mamma, jeg er lei for at jeg treffer deg." Hvis han ikke er klar til å gjøre dette når de 4 minuttene er opp, kan han bli værende i stolen før han er klar til å si at han er lei seg.

4 Express tilgivelse mot barnet ditt og fortelle ham at du elsker ham.

Discipline of Silence

5 Kom ned på barnets nivå og tydelig og rolig identifisere atferd som var uakseptabelt. Denne disiplinen er mest effektiv når adressering lovbrudd som involverte barnet snakker, skriker eller klynking på en upassende måte. For eksempel "Terry, er det ikke snill å skrike på pappa."

6 Informer barnet det, fordi han brukte sin munn i en uvennlig måte, må han nå være rolig i 4 minutter. Han kan spille eller fortsette uansett hva han gjorde, men han kan ikke gjøre noen lyder.

7 Sett timeren i 4 minutter og fortelle barnet at når timeren piper, må han gi uttrykk for en passende unnskyldning som er rettet mot personen han fornærmet og som identifiserer atferd. For eksempel, "Pappa, jeg er lei for at jeg skrek på deg når du fortalte meg å rydde opp lekene mine." Hvis han ikke er klar til å si at han er lei seg når tiden er ute, må han holde seg rolig til han er forberedt på å be om unnskyldning.

8 Express tilgivelse mot barnet ditt, og fortell ham at du elsker ham og at du er glad han er å lære å bruke munnen for å være snill mot andre.

Tap av privilegier

9 Kom ned på barnets nivå, og klart og rolig identifisere atferd som var uakseptabelt. For eksempel "Mia, vi ikke kaste våre leker."

10 Velg et leketøy eller privilegium å frata barnet på som et resultat av hennes oppførsel og tydelig uttrykke ditt resonnement til barnet ditt. For eksempel "Mia, fordi du kastet dukken, jeg kommer til å sette henne opp på toppen av kjøleskapet for resten av dagen," eller "Fordi du kastet leketøy, vil du ikke være i stand til å ha informasjonskapsler etter lunsj i dag."

11 Lær barnet å be om unnskyldning for lovbruddet hun har begått. For eksempel: "Mamma, jeg beklager at jeg kastet dukken min."

12 Hvis du har fjernet en leke eller et element fra barnet ditt, bør du vurdere å la henne til å "tjene" den tilbake neste dag ved å demonstrere sin evne til å huske regler eller utføre enkelte oppgaver.

Hint

  • En disiplin av stillhet er effektiv for lovbrudd begått mens ridning i bilen fordi det gir en konsekvens uten å kreve fysisk bevegelse av foreldre eller barn.
  • Ikke miste besinnelsen, slag eller annen måte å uttrykke aggresjon når håndheve noen av disse disiplin strategier. Dette vil bare føre til skade, skremme barnet ditt og redusere respektabilitet i hans øyne.