Hvordan å rehabilitere en skadet kneet

March 23

Smerten av en skadet kneet kan gjøre mer enn vondt. Det kan sidelinjen deg fra å gjøre mange daglige plikter. Mens umiddelbart rådføre deg med legen din om noen kneskade er best, er det noen øvelser som kan hjelpe kneet.

Bruksanvisning

1 Flytt kneet forsiktig for å forbedre fleksibiliteten. Plasser hendene på hver side av kneet. Med tomlene, sakte og forsiktig bevege leddet.

2 Strekk quadriceps muskler til å hjelpe kneet. Sett det ene beinet etter hverandre med hendene på hoftene. Deretter forsiktig bøye til venstre og høyre. Kneskader involverer tractus band kan oppstå fra gjentatt bevegelse og overforbruk, så det er også best å midlertidig unngå hopping og sprint aktiviteter.

3 Rest på den siden som ikke vondt for å styrke din skadet kneet. Med bena fra hverandre og bøyd, holder ankelen og trekk den og beinet tilbake. Hold hoften rett og kneet bøyd. Hold i 20 sekunder og deretter sakte beveger skadet kneet mot bakken og gjenta tre ganger.

4 Skyv ryggen mot veggen. Start med føttene ca 2 fot fra veggen med knærne rett og bøy knærne ca 30 grader. Hold i 20 sekunder og deretter rette knærne og gjenta for tre sett med 20 repetisjoner.

5 Bruk en ball og begrenset bevegelse for å rehabilitere kneet. Sett en ball under skadet kneet til å løfte det opp fra gulvet og deretter lene deg tilbake og hvile på albuene. Sakte, og med begrenset bevegelighet, løfter ankelen fra en 30-graders vinkel til en full forlengelse. Denne øvelsen er spesielt nyttig for folk med skadet brusk.