En liste over vanlige sykdommer i tenner

August 22

En liste over vanlige sykdommer i tenner


Omsorg for tennene tar et par minutter om dagen, men kan spare deg for tid, penger og smerte. De fleste vanlige tannsykdommer kan unngås eller kontrolleres ved regelmessig tannpuss, tanntråd og profesjonell dental oppmerksomhet. Ikke ta disse trinnene kan føre til ubehagelige bivirkninger, for eksempel stygge tenner, smerter og dårlig ånde.

Plakett

Plaque er forårsaket av bakterier som lever i munnen. Det er en myk, klar belegg som dekker overflaten av tennene. Det er oftest funnet mellom tennene og langs tannkjøttet. Plakk bakterier lever av sukker og karbohydrater. Som det strømmer, gir det en syre som forårsaker tannråte og tannkjøttsykdom. Spise rå og fibrøs mat vil bidra til å fjerne noe av plakk, men ofte dietter som mangler i disse matvarer. Regelmessig tannpuss og bruk av tanntråd vil hjelpe kontroll plakett, men vanlig tannlege rengjøring er den mest effektive måten å minimere skaden plakk kan gjøre.

hulrom

Hulrom er blant de mest vanlige tannproblemer, men de er faktisk forårsaket av plakk. Når plakk ikke er kontrollert, myker syre emaljen på tennene og skaper små hull i emaljen. Hvis plakk fremdeles ikke er kontrollert på dette punktet, fortsetter det å spise bort på emaljen, slik at hullene større. Når hullene blir store nok til å skape en stor hull, dette kalles et "hulrom". I de tidlige stadiene, tannleger diagnostisere hulrom ved sondering overflaten av tennene med et skarpt instrument. Hvis tennene er myk, kan det tyde på et hulrom. Hvis hulrom er venstre ubehandlet, vil de slå inn store hull i tennene som kan påvirke nervene i tennene eller forårsake tann for brudd. Ubehandlet hulrom kan forårsake smerte, tann abscesser og tap av tenner. Følsomhet for varme eller kalde stoffer kan indikere tilstedeværelse av et hulrom.

Jo tidligere et hulrom oppdages mindre smertefull og kostbar behandling er. Hulrom er ofte behandles ved å bore ut de berørte deler av tannen og fylle den ledige plassen med sølv legering, gull, porselen eller kompositt harpiks. Kronene er caps som er plassert over råtnende tann hvis det er lite struktur igjen i tannen. Root kanalene er nødvendig når hulrommet har påvirket nerver og røttene av tannen.

halitosis

Halitosis er den tekniske betegnelsen på dårlig ånde. Dårlig ånde kan være forårsaket av en rekke faktorer, blant annet hva du gjør eller ikke spise. Matvarer som hvitløk og løk føre til dårlig ånde når de er absorbert inn i blodet og overført til lungene, der de blir utåndet. Ingen mengden tannhygiene vil kurere dette. Andre årsaker til dårlig ånde, men kan forebygges og kontrollerbar.

Halitosis er ofte forårsaket av råtnende matrester som forblir i munnen, samle rundt tenner og tannkjøtt. Hvis du ikke børste og floss regelmessig, kan dette være et problem. Halitosis som er forårsaket av råtnende mat og bakterier kan vanligvis kontrolleres ved å børste og tanntråd to ganger daglig, og se en tannlege regelmessig. Børsting tungen kan også bidra til å kontrollere dårlig ånde.