Hva er årsaken til galleblæren for å få infeksjoner?

March 25

Kolecystitt er den medisinske termen for galleblæren betennelse. En årsak til choecystitis er en infeksjon i galleblæren. Til slutt kan infiserte gallbladders må fjernes kirurgisk.

Infeksjon

Hvis gallevæsker smittes de kunne føre til at galleblæren for å bli smittet også. Infeksjon kan også oppstå hvis gallegangen er blokkert av en gallestein for en lengre periode.

symptomer

En infeksjon i galleblæren fører vanligvis sterke smerter, ofte i øvre høyre buk-området, men det kan stråle ut til ryggen og skulderen, så vel. Mageområdet kan være øm å ta på og oppsvulmet. Andre symptomer kan være feber, frysninger, svette, dårlig appetitt, kvalme og oppkast. Symptomer kan være verre etter å ha spist.

perforering

Hvis en infisert galleblæren ikke blir behandlet raskt nok det kan perforere eller briste. En perforert galleblæren er et medisinsk nødstilfelle fordi infeksjonen kan infisere mageområdet og utover.

Diagnose

En infisert galleblæren kan diagnostiseres ved hjelp av blodprøver, ultralyd og CT-skanning. Hvis blodprøver avslører en svært høy hvite blodlegemer, da infeksjon er sannsynligvis til stede.

Behandling

En infisert galleblæren kan først behandles med antibiotika. Men hvis antibiotika er mislykket, eller hvis infeksjonen gjentar seg, galleblæren vil mest sannsynlig fjernes kirurgisk for å hindre fremtidige komplikasjoner.