Nummenhet & amp; koffein tilbaketrekning

March 11
Nummenhet & amp; koffein tilbaketrekning

Du tenker kanskje ikke på koffein som et narkotisk stoff. Men en forskningsartikkel publisert i "Neuropsychopharmacology: femte generasjon av Progress" sier at koffein er uten tvil en av de mest "robuste former for narkotikaselvadministrering kjent mann." Som andre sentralstimulerende stoffer, koffein kan føre til avhengighet, samt en rekke bivirkninger. Som med andre narkotiske stoffer, kan du også oppleve visse abstinenssymptomer, inkludert nummenhet, når du slutter å bruke koffein.

Koffein er effekter på kroppen din

Koffein er et naturlig forekommende stoff som produseres i bladene og frø av visse planter, inkludert teblader, kakaobønner og kaffebønner. De fleste bruker koffein for en rask pick-me-up på grunn av sin stimulerende effekt på nervesystemet. Koffein kan føre til en økning i årvåkenhet, heve humøret og gi deg en midlertidig energi burst. Som med andre narkotiske stoffer, kan kroppen din raskt bli avhengige av disse tilsynelatende hyggelige effekter. Men når kroppen blir vant til koffein, trenger du mer og mer for å oppnå det ønskede resultatet. Mens koffein er effekter variere basert på din alder, vekt og høyde, kan selv små mengder koffein forstyrrer søvnen din, forårsake mage opprørt, øke hjertefrekvensen og føre til uønskede humør symptomer som nervøsitet eller irritabilitet.

Koffein Uttak Symptomer

Koffein kan være vanedannende, selv om du bruker det i lave doser. Den koffein funnet i en gjennomsnittlig kopp kaffe, rundt 75 til 250 milligram, kan føre til avhengighet hvis brukt regelmessig. Forfatterne av boken "Substance Abuse: En omfattende Textbook" oppmerksom på at høye doser av koffein - mellom 750 og 1000 milligram - administrert på daglig basis kan produsere komplette toleranse. Det vil si at du opplever ingen symptomer fra koffein bruk fordi kroppen din har lært å tolerere det. Men når du slutter å bruke koffein, kan kroppen gå inn i uttaket, spesielt hvis du er vant til svært høye, faste doser. Koffein tilbaketrekning kan gi irritabilitet, depresjon, angst, hodepine, kvalme, tretthet, sløvhet, tunge følelser i beina og armene, oppkast, stivhet i leddene, problemer med konsentrasjon og nummenhet i ekstremitetene og på huden din.

Nummenhet og koffein tilbaketrekning

Nummenhet er ikke et vanlig symptom på koffein tilbaketrekning. Selv om det ikke har blitt godt dokumentert i kliniske studier, symptomer på nummenhet, prikking og parestesi, en tilstand preget av prikking, svie og nummenhet i huden, kan forekomme hos noen mennesker i løpet av koffein tilbaketrekking, ifølge et klinisk gjennomgang publisert i 2004 i tidsskriftet "Psychopharmacology."

Behandling

Symptomer på koffein tilbaketrekning forsvinner vanligvis etter noen få dager, men kan vare opptil ni dager. Hodepine og kroppslige smerter og plager generelt kan behandles effektivt ved hjelp av over-the-counter medisiner som ibuprofen, aspirin og paracetamol. Selv om det er uvanlig, kan nummenhet være et tegn på en mer alvorlig underliggende lidelse. Hvis symptomene vedvarer, må du ikke forsøke å selv-diagnostisere tilstanden. Ta kontakt med legen din for å diskutere dine symptomer og få behandling råd.