Liste over vanlige allergier

September 23
Liste over vanlige allergier

Allergi er økende over hele verden, ifølge Verdens Allergy Organization. De spenner fra de ulike pollen provosert nys i sommer til den livstruende hevelse og sjokk av en overveldende immunrespons på en beesting. Opp til 40 prosent av verdens befolkning har minst en allergi, selv om det er mulig å vokse ut av reaksjonen. De mange potensielle allergener kan deles inn i flere hovedgrupper, avhengig av deres kilde og en mekanisme for å forårsake sykdom.

Airborne

Allergisk rhinosinusitis, eller betennelse i nese og bihuler grunn av allergener, rammer opp til 30 prosent av folk i utviklede land, sier legen ressurs UpToDate. Astma rammer om lag 13 prosent av folk i USA på et tidspunkt, ifølge Centers for Disease Control and Prevention National Health Interview Survey 2012. Omtrent halvparten av astmatilfeller i utviklede land som USA er allergi-relatert. Høysnue lider står for omtrent syv prosent av befolkningen. Felles høysnue og luftveis allergener inkluderer gress, trær eller ugress pollen, house midd støv og kjæledyr dander.

Hud

I USA, noen av de vanligste årsakene til kontakt hudallergi er gift eføy, gift eik og gift Sumac. Andre vanlige triggere inkluderer nikkel i smykker og kjemikalier som quaternium-15 og formaldehyd i produkter som neglelakk og klær. Dufter, andre konserveringsmidler og gummi er andre vanlige hud allergi triggere. Den felles atopisk eksem hudens tilstand kan også være assosiert med eksponering for allergener, slik som matallergier.

insekter

De vanligste insekt-relaterte allergier involvere stikk av Hymenoptera orden av insekter. Honningbier og humler er den vanligste innblandet, med gule jakker, gule Hornets, hvite-faced Hornets og papir veps bidrar de fleste av resten av bevingede insekter allergiske reaksjoner. Brann maur, bulldog maur, hogst maur og jack start maur avrunder de vanligste agenter for insekt allergi. Vanligvis et insekt stikk innebærer bare lokaliserte smerter og betennelser uten allergisk reaksjon, men et mindretall av mennesker opplever farlig allergisk reaksjon anafylaksi. Anafylaksi er en medisinsk nødsituasjon som krever øyeblikkelig legehjelp. Dens tegn er hevelse i ansiktet, problemer med å puste eller svelge og kløende utslett.

narkotika

Ifølge Verdens Allergy Organization, opp til 10 prosent av folk over hele verden kan lide medisiner bivirkninger, og mer enn 10 prosent av disse bivirkningene skyldes allergi. Allergiske reaksjoner kan variere fra mild til alvorlig nok til å produsere livstruende anafylaktisk sjokk. De mest vanlige impliserte narkotika i allergiske reaksjoner inkluderer penicillin, cefalosporin og sulfonamid grupper av antibiotika, sammen med ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler, inkludert over-the-counter medisiner som aspirin. Disse narkotika allergier kan utgjøre så mye som en femtedel av dødsfall på grunn av anafylaktiske reaksjoner.

Mat

Slik at forbrukerne kan lettere identifisere tilstedeværelsen av vanlige allergener i maten, vedtok kongressen Food Allergen Merking og Consumer Protection Act av 2004. I denne loven ble 8 viktigste gjerningsmannen av matallergi bemerket, som utgjør 90 prosent av matvareallergi tilfeller . Dette er egg, fisk, melk, skalldyr, hvete, tre nøtter, peanøtter og soyabønner. De 2004 loven at om lag 5 prosent av unge barn og omtrent to prosent av voksne har en matallergi. Ifølge "Illustrated Textbook of Pediatrics," melk, egg og peanut allergi er mest vanlig hos babyer; med økende alder, fisk, skalldyr, peanøtter og tre nøtter blitt den mest sannsynlige allergener.