Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?

August 6

Hvor farlig er en forstørret eller Fatty Liver?


En forstørret fettlever er et resultat av dårlig diett eller overdreven drikking. Alkohol og fet mat kan ha den samme virkning på leveren over tid. Disse livsstilsfaktorer kan føre til at leveren til å bli betent og forstørret i noen mennesker.

fysiske effekter

Mange som har forstørret fatty leversykdom er asymptomatiske, betyr at de ikke har symptomer. Imidlertid vil noen mennesker med alvorlig fatty leversykdom utvikle problemer med gallestein. I tillegg noen mennesker kan også utvikle akne eller andre hudsykdommer fra for mange giftstoffer i blodet fordi leveren ikke fungerer normalt.

Betydning

Forstørret fettlever er ikke farlig i de tidlige stadier. Leveren er fantastisk fordi dette organet kan reparere seg selv når det gjøres endringer raskt.

typer

Det er to forskjellige typer av forstørret fettleversykdom. Den vanligste typen er steatois, også kalt enkel fettlever. Denne type av fettlever er et resultat av for mye fett i kosten. I de fleste tilfeller er denne typen av fettleversykdom ikke forårsaker skade på leveren.

En annen type fatty leversykdom er steatophepatitis. Denne typen fatty leversykdom er mer alvorlig fordi leveren blir forstørret og betent. Over tid fiber vev former som kan føre til leverkreft eller cirrohosis.

betraktninger

Fettlever tar tid å rette opp. Hva du trenger å gjøre er å opprettholde en sunn vekt. I tillegg kan du også ønsker å starte inkludert anti-inflammatoriske matvarer i kostholdet ditt som laks, rå grønnsaker og sunt fett som omega tre fettsyrer.

Advarsel

Hvis du eller noen du kjenner er å ha smerter i leveren kan dette være et tegn på alvorlig lever- eller galleblæresykdom. Fettlever kan bringe på gallestein forårsaker store smerter i den regionen.