Hvordan Farlig Er Xrays av ryggen i første trimester av svangerskapet?

September 21

Hvordan Farlig Er Xrays av ryggen i første trimester av svangerskapet?


En av de vanligste bekymringer blant gravide kvinner er sikkerheten til medisiner og medisinske behandlinger. Spesielt i første trimester når fosteret utvikler alle sine organer, behandlinger som back røntgenstråler og røntgen generelt - og om de er trygge - er årsaken til stress. Mens det er motstridende meninger, er det en generell konsensus av det medisinske fellesskapet og den amerikanske Graviditet Association.

Timing av røntgenstråler

Den generelle konsensus blant det medisinske miljøet er at hvis fordelene oppveier risikoen, bør du gå videre og ha X-ray. Hvis du kan vente til etter første trimester, eller enda bedre, når du har levert å ha X-ray, så det ville være optimal. Røntgen av torso, herunder tilbake, bekken og mage har høyest sannsynlighet for å utsette fosteret for stråling, som de er ved siden av den reproduktive organer.

Stråling Nivåer av røntgenstråler

Ifølge American College of Radiology, de fleste enkle diagnostiske røntgenstråler ikke utsette fosteret for nok stråling til å være farlig. X-stråler som de som er tatt på et tannlegekontor er vanligvis anses helt trygg som strålenivået er så lavt og bare rettet mot morens tenner. Stråling måles i rad. Eksponering av 10 rads har vist seg å bidra til mental retardasjon og andre misdannelser. Det er imidlertid sjelden at røntgen, spesielt en eneste en, å overstige fem rad.

betraktninger

Hvis du allerede har hatt en X-ray, og deretter fant ut at du var gravid, snakk med legen din (eller onkolog, hvis det var kreft-relatert) å anslå hvor mye stråling fosteret ble utsatt for. Eller snakke med en genetisk veileder for å diskutere risiko og mulig testing tilgjengelig for å måle skader.

Forebygging / løsning

Hvis du jobber i en jobb hvor det er potensial stråling, for eksempel et sykehus eller tannlege kontor, bære en beskyttende forkle eller be om å bli midlertidig omplassert.

Advarsel

Som med alt i svangerskapet, diskutere alle bekymringer og spørsmål med legen din. Før har noen behandling, fra røntgen til massasje, informere alle at du er gravid. Hvis det er stadig et spørsmål om sikkerhet med enhver aktivitet, alltid feile på siden av å ikke gjøre det.