Hvordan stoppe, se og lytte

December 19

Hvordan stoppe, se og lytte


"Stopp, se og lytte" var slagordet til Green Cross Kode trafikksikkerhets sendinger, produsert av Sentralkontoret for informasjon. Det enkle budskapet bidro til å kutte road omkomne 11 prosent i 1971, det året koden ble lansert. The Green Cross Man, spilt av en ungdommelig Dave Prowse-som senere ble kjent som Darth Vader-rådet barn på å krysse veien i 14 år. Lenge etter at han hang opp sin Lycra jumpsuit, uttrykket "stoppe, se og lytte" forble. I 2009 ble det sterk som kjernen budskapet om en splitter ny trafikksikkerhetskampanje.

Bruksanvisning

Stoppe

1 Finn et trygt sted å krysse veien og deretter stoppe, slik at du står fortsatt på det stedet du har valgt. Trygge steder er de som gir deg en god, klar utsikt over veien. Et trygt sted har ingen hindringer som trær eller parkerte biler, som gjør det vanskelig for deg å se eller bli sett av andre trafikanter.

2 Unngå krysset rett før en sving på veien eller like under brow av en ås. På steder som disse, alltid se etter et annet sted å krysse.

3 Kontroller at fortauet er klar på motsatt side av veien, og at det ikke er noe der for å blokkere tilgangen til det, for eksempel et gjerde eller en pullert.

4 Stå nær fortauskanten av fortauet, men ikke på fortauskanten selv.

5 Stå på kanten av veien hvis du er på et sted hvor det ikke er en fortauskant, men holder også tilbake fra nærmer biler.

Se

6 Se rundt deg, ta deg tid til å se etter andre trafikanter. Se etter potensielle farer, som for eksempel potholes i veien som kan føre deg til fall.

7 Slå opp veien og ned det, for å sørge for at du har sett alle bevegelige biler i området.

8 Prøv å få øyekontakt med nærmer drivere, slik at du kan være sikker på at de har sett deg.

Hør

9 Hør for nærmer biler. Det er ofte mulig å høre trafikken som kommer i god tid før du kan se den.

10 Ikke krysse veien mens du snakker med andre, enten personlig eller på mobiltelefonen. Ta alle hodetelefoner ut av ørene før krysset, slik at du kan høre tydelig.

11 Lytt til sirener, bilhorn, sykkelklokker eller andre varslingslyder.

Kryss

12 Tilfredsstille deg selv at nå er trygt å krysse veien. Hvis trafikken kommer, stå tilbake og la gå fra seg. Vent til det er en trygg gapet i trafikken.

13 Gå rett over veien. Dette er den korteste og sikreste ruten. Ikke ta en diagonal rute over veien. Jo lengre avstanden du dekke når krysset, jo flere muligheter er det for en ulykke skal skje.

14 Vær ute og fortsette å lytte for biler og andre trafikanter til du er trygt over veien.

Hint

  • Bruk noe lys, lys og reflekterende når du er ute og om på mørke kvelder å sørge for at andre trafikanter ser deg.
  • Se etter grunnsbaner, gangbroer, trafikkøyer, gangfelt og andre gangfelt og når du krysser veien, gjøre bruk av dem hvis det er mulig.
  • Kjør aldri på tvers av en vei.
  • Hold hunder i bånd nær travle trafikken og når du krysser veien.
  • Se opp for motorsykler og pedal sykler: Begge kan lett bli savnet, spesielt hvis du skal konsentrere seg om nærmer biler og lastebiler.