Stroke Behavior

November 19

Stroke Behavior


Et hjerneslag oppstår når blodtilførselen til hjernen blir avbrutt. Strokes ha ulike årsaker, og ulike slag kan føre til ulike symptomer og atferd i ofre. Strokes føre til hjerneskade, noe som kan påvirke sansene, motorisk aktivitet (bevegelse), tale og forståelse. Strokes kan også påvirke tankemønstre - inkludert både hukommelse og følelser - og selvbeherskelse. Lammelse eller svakhet påvirker vanligvis en side av kroppen, og effekten kan forbli sammen med en offer lenge etter slaget.

årsaker

Den primære årsaken til slag er et trombose, eller blokkering av en blodpropp til en arterie i hjernen. En embolisk hjerneslag skjer når et stykke plakk bryter løs fra en arterieveggen, reiser gjennom arteriene og stuene i en arterie i hjernen. Cerebral blødninger oppstår når en blodåre i hjernen brudd og blør inn i omkringliggende vev. Hjernehinneblødning skje når blod lekkasjer fra en unormal blodkar eller aneurisme. Vaskulitt slag oppstår når blodårene blir betente og hovne opp. Noen ganger kan en migrene hodepine kan indusere et slag når blodårene begrense.

kognitive endringer

Kognitive endringer inkluderer demens og hukommelsesproblemer, samt utfordringer med problemløsning og kommunikasjon. Skade på de områdene av hjernen som brukes til minne kan gjøre det vanskelig for slagrammede å fullføre enkle oppgaver. The American Stroke Association rapporterer, "Stroke overlevende kanskje ikke vet hvordan du starter en oppgave, forvirre sekvens av logiske trinn i oppgaver, eller glemmer hvordan du gjør oppgavene de har gjort mange ganger før."

kommunikasjons~~POS=TRUNC Disorders

Felles kommunikasjons lidelser forårsaket av slag inkluderer afasi og motor taleforstyrrelser. Afasi, tap av evnen til å kommunisere, er resultatet vanligvis fra skade på venstre side av hjernen. Dette kan påvirke verbale uttrykk, evnen til å få ord ut; auditiv forståelse, er evnen til å forstå hva som blir sagt til deg; og evnen til å lese, skrive eller arbeide med tall. Motortaleforstyrrelser føre sløret tale på grunn av muskelsvakhet og mangel på koordinering.

emosjonelle endringer

Når områder av hjernen som produserer følelser lider slag skader, emosjonell labilitet (ustabile følelser eller humørsvingninger) noen ganger resultater. Noen slagrammede synes ikke å bry seg om noe. Dette apati ofte blir forvekslet med depresjon.

Bevissthet og Perception

Slag ofte fører til at pasienten mister styrke, følelse eller mobilitet i en arm eller et ben på en side av kroppen. Når slaget virker på venstre side av kroppen, pasienter har en tendens til å lide av forsømmelse, hvilket betyr at de ignorerer ting på en side av kroppen. Ifølge American Stroke Association, "Forsømmelse kan kjøre gamut fra noen som ikke anerkjenner lamme lemmer som sine egne til dem som ignorerer mat på den ene siden av platen eller ord på den ene siden av siden." Pasienter ofte borti møbler og doorjambs fordi de glemmer om ett sett med lemmer. Siden slag påvirke se, berøre, flytte og tenkning, kan pasientens oppfatning av verden lider sterkt. Overlevende kan ikke gjenkjenne kjente objekter, og skaden kan føre til nær- eller langt hold.

Gir støtte

Håndteringen av endringer i et slag etterlatte personlighet eller fysiske funksjonshemninger kan være utrolig vanskelig. Som en omsorgsperson, se inn rådgiving eller støtte grupper for å hjelpe deg gjennom denne prøvelsen. For å best hjelpe din kjære, holde dine egne følelser under kontroll og husk at din kjære er ikke opprørt med deg. Du bør være positiv og støttende, men være fast om hva slags oppførsel er ikke greit. Holde pasienten distrahert og beroliget bidrar til å holde dere begge rolig. Til slutt, prøv positiv forsterkning for å hjelpe lære pasienten kontroll og for å godta begrensningene i sin nye situasjon.