Har håret faller ut på grunn av en endring i skjoldbrusk medisiner?

July 26

Personer med overaktiv og underactive thyroids kan noen ganger sliter med å finne en behandling og en dose som fungerer for dem. Mens du søker etter den perfekte balansen mellom behandling og funksjon, kan du oppleve noen symptomer på en overaktiv eller underactive skjoldbruskkjertelen på grunn av ubalanse i hormon i kroppen din mens den justerer seg til behandling.

Hva er en skjoldbruskkjertelen?

Skjoldbrusk er en kjertel som ligger i halsen som hjelper kroppen syntetisere jod til energi. Skjoldbruskkjertelen er viktig i å regulere stoffskiftet.

skjoldbrusk sykdom

Det finnes mange typer skjoldbrusk sykdom. De vanligste er hypertyreose (en overaktiv skjoldbruskkjertel) og hypotyreose (en lite aktiv skjoldbruskkjertelen).

Årsakene til disse sykdommer inkluderer autoimmune sykdommer, kreft, inflammasjon eller reaksjon på medisiner, i henhold til American Thyroid Association.

symptomer

Ifølge ATA, symptomer, særlig av hypotyreose kan inkludere tørr hud. The Mayo Clinic antyder også at sprøtt hår og negler er symptomer på hypotyreose.

Det er viktig å huske på at skjoldbrusk sykdom i seg selv (spesielt hypotyreose) er hva som kan føre til at håret til å falle ut --- ikke skjoldbruskkjertelen medisinering.

Behandling

Behandling av skjoldbrusk sykdom betyr vanligvis tar en skjoldbrusk hormon, ifølge ATA. Det kan ta noen prøver før du og legen din finne riktig dose som fungerer for deg. Det er i denne prøveperioden der du kan, hvis du ikke allerede har, opplever hårtap fordi kroppen justerer til hormonet dosering.

Vær også oppmerksom på at hvis du er på skjoldbrusk erstatning hormon og du slutter å ta det i favør av en alternativ behandling, for eksempel, kan det oppstå håravfall. Vær imidlertid oppmerksom på at det er på grunn av kroppen din justere til hormonnivået, ikke til den spesifikke skjoldbrusk medisiner.

andre hensyn

Sørg for å snakke med legen din om noen nye symptomer utvikle mens du er på skjoldbrusk medisinering.

Håravfall, for eksempel, kan være et tegn på en underliggende sykdom som ikke er direkte relatert til skjoldbruskkjertelen.