Hva er Orif Knee Surgery?

December 15

Hva er Orif Knee Surgery?


ORIF står for åpne reduksjon intern fiksering, en metode for å sette et brukket bein. Åpne reduksjon betyr at kirurger åpne musklene rundt benet for å vise og sette bruddet. Osteosyntese betyr at kirurger bruker permanente metall skruer, plater og / eller negler til å holde beina sammen stivt, fra innsiden av kroppen i stedet for fra utsiden. ORIF kne kirurgi refererer til bruk av denne teknikk for frakturer i bena, i nærheten av eller ved kneleddet og for oppsprukne kneskålene.

ORIF for frakturer nær kneet

Enten femur (lårbeinet) eller tibia (shin bein) eller begge kan bryte nær kneet, med sprekkene vanligvis lar seg behandle med ORIF. Når leggbena bryte like over og like under kneet, legene kaller det "flytende kneet." I henhold til en artikkel på eMedicine av S. Vidyahara Dette skjer alvorlige brudd oftest hos menn 20 til 30 år gammel. Bilulykker, skuddsår og høye fall representerer de vanligste årsakene. Bruddet (e) kan også medføre skader på blodårer, sener og omliggende vev.

Opparbeidelse av pasient

Bilder av bruddet veilede leger i om du skal bruke ORIF og i valg av maskinvare. Røntgen av hver brudd og i kneleddet fra både topp og sidevisninger gi legen den beste ideen av bruddet. Magnetic resonance imaging (MRI) bidra til å identifisere skader på leddbånd, mens computertomografi (CT) skanning lar legen se tredimensjonale arrangement av frakturfragmenter. Pasient rapporter om smerte, begrenset bevegelse eller ben misdannelse legge til den kliniske presentasjonen.

ORIF av frakturer

Den nøyaktige innholdet i sprekkene bestemmer bestemte steder i snitt og typer maskinvare. Målene for de kirurgiske teknikker ansatt omfatter restaurering av felles linje og ben bevegelse. Kirurgen gjør et snitt, trekker tilbake det myke vevet og gjelder maskinvaren som nødvendig. Ofte til kirurgen vil velge skruer holde bruddet sammen. Kannulerte (hul) skruene tillate drenering og / eller innsetting av ledninger. Stivhet kan også komme fra bruken av en plate på tvers av linjen i frakturen, holdes på plass ved hjelp av skruer.

Prognose Etter ORIF Knee Surgery

Sannsynligheten for en god til utmerket resultat etter ORIF kirurgi avhenger av kompleksiteten og bruddstedet. Involvering av kneleddet, kan skade på omkringliggende bløtvev og økt tid mellom skade og fiksering av bruddet alt redusere kvaliteten av resultatet og favorisere alternative teknikker. Hos barn kan benlengde bli påvirket dersom området av frakturen og ORIF involverer fysikalske, den del av benet som forlenger i barndommen vekst.

ORIF av Patella

Brudd i patella (kneskålen) kan også behandles med ORIF, ifølge informasjon lagt ut på eORIF.com. Det samme konseptet gjelder som ovenfor, ved hjelp av åpen kirurgi for å plassere metallbeslag for å fiksere brudd av patella. I tilfelle av denne lille ben, kirurger bruker små kanylert skruer og ledninger for å holde stykkene på ben sammen.

Ytterligere Betraktninger

Som med alle operasjoner, kan ORIF være komplisert ved infeksjon, ved bruk av anestesi og postoperativ smerte i løpet av rekreasjon. Noen ganger kan pasienten trenger en oppfølging prosedyre for å forbedre bein pode eller korrigere uønskede resultater, for eksempel dårlig justering av ledd eller reaksjoner på maskinvaren.