Hva er en biometrisk kort?

September 20

Et biometrisk kort er et smartkort som lagrer et vell av biometrisk informasjon som er spesifikk for kortinnehaveren. Kortets chip fungerer som en digital datamaskin som lagrer betydelig mer data enn andre vanlige kort som kredittkort.

Egenskaper

Et biometrisk kortet kan lagre over en gigabyte verdt av informasjon. Det holder medisinske poster og historien til kortinnehaveren, inkludert tidligere medisinske prosedyrer, allergier og selv bilder av CT eller MR. Det kan også omfatte fysiske trekk ved kortinnehaveren, som høyde, hårfarge, fingeravtrykk og iris maler, samt biologisk informasjon som DNA-sekvenser.

Funksjon

Siden en biometriske kort fungerer som en bærbar medisinsk database, kan en helsevesenet institusjon bruke kortet til å få tilgang til en kortinnehaverens komplett medisinsk informasjon. I situasjoner der en person ikke kan kommunisere, kan en lege se kortinformasjon for å se hva slags behandling hun kan gi til kortinnehaveren.

fordeler

Industries har begynt å bruke biometriske kort til å ikke bare lagre medisinsk historie, men også validere en persons identitet. Siden fingeravtrykk og irisinformasjon antas å være unik for hver person, har biometriske kort begynt å bli akseptable former for identifikasjon på steder slik som flyplasser.