Rettsmidler og lettelse for hodebunnen psoriasis

December 6

Rettsmidler og lettelse for hodebunnen psoriasis


Psoriasis påvirker skalp på minst halvparten av de som er diagnostisert med tilstanden. Det kan variere i alvorlighetsgrad fra noen kløe og liten skalering til alvorlig ubehag med tykke, crusted plakk som dekker hele hodebunnen området. Men det finnes alternativer som kan behandle eller redusere symptomene på denne tilstanden.

Sjampoer

Psoriasis behandlinger kan fungere for en stund, men blir mindre effektive med tiden. Derfor er ofte kombinert behandling eller roteres. Med hodebunnen psoriasis, vil den foretrukne behandling vanligvis ikke være en systemisk en mindre hudens tilstand er også til stede på andre deler av kroppen eller psoriasis i hodebunnen er moderat til alvorlig. I milde tilfeller den beste behandling for hodebunnen er bruken av tjæreprodukter og salicylsyre. Disse produktene er vanligvis i form av medisinske sjampoer som kan kjøpes fra en stoff butikk eller dagligvarebutikk. Roterende disse shampoos med tea tree olje sjampo kan gi lindring i milde tilfeller ..

steroider

Din medisinske leverandøren kan beslutte å injisere steroid medisiner inn i hodebunnen lesjoner. Disse er lite brukt fordi steroider kan bli absorbert inn i andre systemer i kroppen. Dette alternativet for lettelse brukes bare når hodebunnen psoriasis er mild og dekker ikke mer enn noen få områder av hodet.

Reseptbelagte aktuelle behandlinger

Mer alvorlige tilfeller av hodebunnen psoriasis kanskje trenger mer enn én type intervensjon. Aktuelt reseptbelagte behandlinger er ofte det første alternativet. Disse tregere unormal cellevekst som forårsaker psoriasis symptomer. De kan også redusere betennelse. I forbindelse med noen av behandlingene, vil muntlig histaminer bidra til å lindre eller redusere kløe.

antimikrobiell behandling

Alvorlig hodebunnen psoriasis kan kreve mer enn én behandling intervensjon. Hvis det er skorper i hodebunnen og / eller lymfeknute utvidelse, må du kanskje prøve forskjellige behandlingsplaner før du finner en som fungerer. Hvis skorpedannelse i hodebunnen sammen med skalering oppstår og / eller lymfeknuter i halsen forstørres, noe som indikerer en gjær infeksjon, kan legen forskrive antimikrobiell behandling.

systemiske medisiner

Noen ganger vil legen foreslå en systemisk medikament på grunn av alvorlighetsgraden av psoriasis. Disse inkluderer metotreksat eller ciklosporin. En annen intervensjon som kan bidra til å lindre alvorlige symptomer er bruken av ultrafiolett lys. Håndholdt UV Combs er tilgjengelig, men selv naturlig sollys kan hjelpe hvis håret er tynt eller hodet er barbert.