Virkninger av kinesisk Gips

April 12

Virkninger av kinesisk Gips


Boligeiere i enkelte områder av landet skylden kinesisk gipsplater, også kjent som gips, for å svekke deres helse, skade husene sine og slippe skadelige lukt. Den kinesiske gipsindustrien benekter at det er en definitiv kobling mellom våre produkter og plager oppleves av amerikanske huseiere. Det finnes en rekke søksmål ventende over saken. Pågående statlig støttet testing har verken bekreftet eller avviste krav fra grunneiere.

Kilden til bekymring

Etter den ødeleggende 2005 orkansesongen, ble tonn importert gipsplater fra Kina brukes til å gjenoppbygge boliger og bedrifter i Florida, Louisiana og andre stater langs Gulf Coast. Folk som bor i disse nye eller ombygde hjem klaget over dårlig helse. En studie gjort for Florida Department of Health ved et privat laboratorium, Unified Engineering, fant gips i disse hjemmene slippes ut en svovel lukt når de utsettes for varme og fuktighet. Det er også funnet en uvanlig mengde av korrosjon på elektriske komponenter i hjemmene som ble testet.

helsepåstander

Folk som bor i disse hjemmene hevder de ikke er trygge. Beboere rapporterer om en rekke fysiske plager, blant annet astmaanfall, blodig nese, lunger, hoste, hodepine, håravfall, elveblest, øyeirritasjon, muskelsmerter, spontanaborter, nysing, bihuleproblemer og problemer med å puste. En betingelse merket kinesiske Tørrvegg Fatigue (CDF) har også blitt identifisert. De som hevder å lide av det sier de er så slitne at de sovner på jobb fordi luften i sine hjem er skadelig og forstyrrer søvnen. De beskriver seg selv som følelse "blah" eller "ute av slag." Dyr som lever i hjemmene også vise tegn til åndenød, i henhold til de hundrevis av formelle klager mottatt av Florida Health Department.

Effekt på Homes

Røyk, foruten å gi ut en "råtne egg" lukt, kan forårsake etseskader, ifølge regjeringen studier. Blant de hjemmene som ble testet, kan korrosjon bli funnet på kobber elektriske ledninger, air condition enheter, husholdningselektronikk (for eksempel TV), hvitevarer og med smykker. Forbrukerne hevder også at gips utgjør en økt risiko for brann, ifølge Consumer Product Safety Commission.

Konklusjon

Føderale, statlige og lokale etater fortsette å undersøke påstander om grunneiere. Et april 2010 foreløpige rapporten fra den føderale regjeringen i prøvetaking av noen hjem sier blant annet: «Basert på en begrenset forundersøkelse av 10 gips prøver, det ser ut til å være noen forskjell i nærvær eller fravær av svovelreduserende bakterier mellom importert kinesisk gips og amerikanske innenlandske gips. " The Florida Health Department sier at det "er ubestemt" om gips utgjør helserisiko.