A History of Medical Informatics

January 14

A History of Medical Informatics


1985-utgaven av The Collection Development Manual of National Library of Science, definert medisinsk informatikk som "... bruk av datamaskin og helse informasjonsvitenskap til medisin og helsetjenester." Datamaskiner er nå brukt i alle områder av medisin, men så enkelt konsis definisjon fortsatt fungerer.

informasjon Storage

På slutten av 1950-tallet og begynnelsen av 1960-tallet store sykehus og medisinske skoler var de første til å innlemme datamaskiner i sine forretningsprosesser. De var store, rom-størrelse stormaskiner mest brukt for laboratorie lagring av informasjon. Data ble lagt inn på spesielle tastehullkort og utgang via en svært langsom skrivemaskin-lignende matriseskriver. Størrelsen og kostnaden av utstyret var uoverkommelige som begrenset bruker til store sykehus og medisinske skoler.

computertomografi

Computertomografi (CT) debuterte som et diagnostisk verktøy i radiologi i 1970-årene. Ved første CT var begrenset til hodet, men det endret seg i midten av tiåret når automatisk Datatverr Axial (ACTA) gjorde det mulig å få tredimensjonale utsikt over nesten hele kroppen. Den tidlige teknologi som kreves timer for å samle inn data, og ofte mer enn en hel dag for å rekonstruere data til et bilde. Nå CT kan samle hele kroppen data i millisekunder og rekonstruere bildet umiddelbart.

laser Technology

Innen et par år med sin oppfinnelse i 1958, laser var å gjøre store fremskritt i tryggere medisinsk behandling. Laseren skalpell var spesielt gunstig når en operasjon måtte utføres på et lite område, fordi det ikke vil skade omkringliggende vev eller organer. Laser bruk har blitt utvidet til en rekke områder av medisinsk praksis, inkludert hjernekirurgi, kardiologi, dermatologi, oftalmologi og kosmetiske prosedyrer.

ultralyd

Ultralydteknologi tillater en titt inni en menneskekropp i "real time". Ikke et stillbilde rekonstruert; en faktisk titt inne i kroppen mens vedkommende er våken og kan svare på forespørsler fra ultralyd operatør. Ingen steder er ultralyd mer populære enn innen fødselshjelp. Før ultralyd, kan det første bildet stolte foreldre vise til familie og venner var nyfødt bilde tatt på sykehuset. Etter ultralyd, måneder før forfall de kunne stolt vise et øyeblikksbilde av barnet som en uklar liten blob. Nå er teknologien og bildene har blitt veldig sofistikert, og bildet ser ut som et lite menneske.

klinisk Informatic

Omfanget av medisinsk informatikk har blitt så stor og så kompleks som klart avgrensede satsingsområder har blitt nødvendig. Området som primært omhandler direkte pasientbehandling er kjent som kliniske informatikk, som nå er en egen medisinsk sub spesialitet.