Hvordan velge riktig Wound Dressing

April 9

Dressing et sår krever en viss forståelse av de vanligste typene av dressinger og hvordan de fungerer. Selv om du ikke trenger å haste til sykehuset hver gang du opplever en hud rive, klippe eller brenne, bør du bruke dressing hensiktsmessig å minimere sjansen for infeksjon, dehydrering av huden eller forsinket tilheling.

Bruksanvisning

1 Bruk hydrogel bandasjer til å behandle huden tårer, kirurgiske sår og brannskader. Laget med opptil 95 prosent vann, er hydrogel ideell for store, tørre sår med dead space (f.eks en flenge i en stor sår). Gasbind pads infused med hydrogel er tilgjengelig. En hydrogel bandasjen skal ikke brukes på et sår med moderat til alvorlig drenering.

2 Bruk hydrokolloide bandasjer for å hindre at vann, oksygen og bakterier fra å komme inn et sår. Ideell for sårede hud som er fri for smitte, hydrokolloid synker pH-nivåer i et sår og hemmer bakterievekst. Som hydrogel, bør et hydrokolloid bandasje ikke benyttes på et sår med betydelige mengder sårdrenering.

3 Bruk en alginat bandasje for et sår med moderat til store mengder sårdrenering. Stand til å absorbere opp til 20 ganger sin egen vekt i væske, kan en alginatbandasje brukes i infiserte og ikke-infiserte sår; men tar sin høye absorberingsevne det farlig for tørre sår, som kan bli dehydrert og krever ekstra healing tid.

4 Bruk en sammensatt dressing for dehydrert eller skjør hud. Laget av flere lag, sammensatte dressinger er ideelle for primære eller sekundære dressinger som betyr at den kan brukes i conjuction med en hydrogel dressing eller en hydrokolloid bandasje. Bruk en kompositt dressing for lett til alvorlig drenering.

Hint

  • Kontakt lege dersom såret dressing blir dynket med drensblod.
  • Kjøp bandasje fra et apotek.
  • Rengjør alltid et sår før dressing det.