Symptomer på Infant Sleep Apnea

March 9

Søvnapné er når en person puster stopper i 20 sekunder eller mer mens han sover. Denne pausen med å puste kan føre til et fall i oksygennivået, sammen med søvnforstyrrelser. Apnea kan bli funnet i mennesker i alle aldre, inkludert spedbarn. I babyer, er apnea klassifisert som enten apné hos premature eller apné av barndom.

Apnea av barndom

Apnea av barndom beskriver søvnapné hos spedbarn som er yngre enn ett år gammel, og ble født full sikt. Hvis legene fastslå en årsak til apné, kan de rette det opp. Ofte apnea av barndom er uforklarlig og barnet vil vokse det. Du kan overvåke babyens apnea med en enhet som vil gi alarm dersom barnets hjertefrekvens faller eller hans pustepauser.

Apné hos premature

Apné hos premature beskriver apnea i babyer som er født før 34 uker av svangerskapet. Sin vanlige årsaken er umodenhet av det sentrale nervesystemet. Symptomer starter vanligvis før barnet er en uke gammel, men kan begynne senere.

Typer Apnea

De tre typer apnea er hindrende, sentrale og blandet. Med obstruktiv søvnapné, er luftveiene blokkeres, ofte av forstørret mandlene eller adenoids. Central apnea er den minst vanlige formen for søvnapné. Det er mest vanlig hos premature barn. Det skjer når den delen av hjernen som styrer pusting ikke fungerer som den skal, forårsaker puste å være uregelmessig. Blandet apnea er en kombinasjon av de andre to typer, og er vanlig hos spedbarn.

vanlige symptomer

Det vanligste symptomet på søvnapné hos spedbarn er snorking som etterfølges av pustestopp eller gisper. Symptomer inkluderer også høyt munn pusting og urolig søvn. Spedbarn og barn med søvnapné kan bli sliten og rastløs i løpet av dagen på grunn av avbrutt søvn.

Mer alvorlige symptomer

Søvnapné kan innebære mer alvorlige symptomer. Noen spedbarn vil oppleve lengre perioder med ikke puster. Babyer kan bli blå i farge på grunn av mangel på oksygen. Hjertefrekvensen kan reduseres sterkt også. Søk medisinsk hjelp umiddelbart hvis du observerer disse symptomene.