Hvordan Tape akillessene

August 25

Den akillessene er den største sene i kroppen. Til tross for sin størrelse og styrke, er akillessenen ofte utsatt for press eller skader fra repeterende bevegelser som de i løping, fotball, tennis, basketball eller andre idretter. Taping sene gir en viss grad av beskyttelse ved å begrense strekkingen av den sene og gjør det mulig for fortsatt virksomhet i milde tilfeller av irritasjon eller belastning.

Bruksanvisning

1 Plasser deg selv slik at leggen din hviler naturlig med foten litt bøyd. Ikke trekk tærne tilbake hele veien, men tillate leggen og kalv å bare flex litt.

2 Pakk et stykke selvklebende bandasje rundt toppen av leggen, rett under kneet og like over de viktigste magen av leggmuskelen.

3 Pakk en annen del av plaster midten av foten, rett under ballen av foten og bare frem av buen.

4 Pakk de under wrap eller gasbind rundt hele benet fra kalven ned til foten for å beskytte huden din fra limet.

5 Mål en del av bandasje som vil være lang nok til å strekke seg fra bandasjen på toppen av leggen, langs baksiden av leggen, over hælen til bandasje på foten.

6 Skjær et hull i bandasje en fjerdedel av veien opp fra bunnen.

7 Fest lang bandasje på toppen av kalven ved looping mer lim rundt det, deretter legge bandasjen ned langs baksiden av leggen, stopper like over akillessene, opprettholde spenning hele veien.

8 forstørre hullet man skåret i bandasjen slik at hælen kan passere gjennom det, feste bandasjen ned på hver side av hælen, og fortsette sikring resten av bandasjen til bunnen av foten. Forankre bandasje med en annen sløyfe av tape ved foten.

9. Mål en annen lengde av bandasjen fra leggen til undersiden av foten.

10 Sikre bandasjen under foten, deretter dele lengden av bandasjen start fra toppen hele veien ned til like over hælen. Vær nøye med å holde halvdelene fra hverandre for å unngå adhesjon til hverandre.

11 Ta en halvdel av den delte bandasje og loop den rundt hælen for å krysse over den tynneste delen av akillessenen, innpakning resten av bandasjen opp rundt leggen.

12 Ta andre halvdel av den delte bandasje og loop den rundt hælen i motsatt retning slik at en "x" er dannet av begge omgangene krysset over den tynneste delen av akillessene.

13 Pakk resten av hele leggen i elastiske løkker for å feste innpakning over sene.

Hint

  • Sørg for å opprettholde tilstrekkelig spenning på limet elastisk for å gi støtte, men ikke kuttet sirkulasjon.
  • Unngå krysset bandasjen helt i bunnen av akillessenen da dette kan føre til rubbing og irritasjon og kan forstyrre foten evne til å bøye.
  • Taping kan gi midlertidig lindring og støtte bare for milde tilfeller av belastning. Ikke forsøk å utføre på en alvorlig anstrengt eller sprukket akillessene, selv med tape.
  • Rådfør deg med lege hvis smertene vedvarer eller forverres ved fortsatt aktivitet.