Forskjellen mellom Soy Oil & amp; Canola olje

September 11

Selv oljer og fett ikke har sin egen mat gruppe i det amerikanske Department of Agriculture ChooseMyPlate kosten retningslinjer anbefaler avdelingen fortsatt inkludert noen olje i kosten hver dag. Kvinner bør satse på tilsvarende 5 teskjeer daglig, mens menn bør spise 6 teskjeer. Soya og raps olje både bidra til din daglige oljepenger, og på 124 kalorier per spiseskje, gi energien du trenger for å komme gjennom dagen. De har noen ernæringsmessige likheter, og begge passer inn i et sunt kosthold, men soya og raps olje ulik fettsyrer og vitamin innhold.

Totalt fettinnhold

Soyabønner og raps olje begge inneholder 14 gram fett per spiseskje - tilsvarende 3 ts - og få mesteparten av sin fett fra sunne umettede fettsyrer. Mettet fett utgjør bare 1 gram fett i en servering av rapsolje, og 2,2 gram per porsjon av soyaolje. Rapsolje kommer pakket med enumettede fettsyrer, mens soyaolje gir flerumettede fettsyrer. Begge typer fett redusere den totale mengden av kolesterol i blodet, som fordeler det kardiovaskulære systemet. Men enumettet fett i rapsolje har en ekstra bonus - når de brukes i stedet for mettet fett i kosten, det bidrar til å øke mengden av gode, high-density kolesterol i blodet, noe som ytterligere øker kardiovaskulær helse.

Omega-3 fettsyrer

Soyabønner og rapsolje inneholder både omega-3 fettsyren alfa-linolensyre, eller ALA. Kroppen omdanner ALA i to andre typer omega-3 - DHA og EPA - og bruker disse fett å støtte hjernens funksjon, opprettholde sunne cellemembraner og fremme sunt syn. Hver ss rapsolje gir 1,3 gram ALA, som utgjør hele daglig ALA behov for kvinner og 81 prosent for menn. Soyaolje inneholder litt mindre ALA, på 0,95 gram per spiseskje - 86 og 59 prosent av den daglige ALA behov for kvinner og menn, henholdsvis.

Vitamin E innhold

Soyabønner og rapsolje ulik vitamin E innhold. Hver ss rapsolje skilte 2,4 milligram av vitamin E, eller 16 prosent av anbefalt daglig inntak, mens en tilsvarende mengde soyaolje gir bare 1,2 milligram. Kroppen er avhengig av vitamin E for sin antioksidant funksjon - det bidrar til å hindre oksidasjon av kolesterol, som ellers ville bidra til hjerte- og karsykdommer. Det er også viktig for celle-til-celle-kommunikasjon og spiller en rolle i blodpropp og blodkar funksjon.

Vitamin K innhold

Soyaolje har mer vitamin K per porsjon enn rapsolje. Som vitamin E, hjelper vitamin K kontroll blodpropp. Den aktiverer faktorer som blodplater - en spesiell type blodceller - behovet for å aggregere og danne blodpropper. Den støtter også den funksjon av enzymer som kontrollerer cellevekst. Hver ss soyaolje inneholder 25,8 mikrogram vitamin K - 21 prosent av det daglige vitamin K behov for menn og 29 prosent for kvinner.