Tylenol Vs. Ibuprofen

April 26

Tylenol Vs. Ibuprofen


Tylenol og ibuprofen er to av de mest vanlige smertestillende medikamenter i verden. Brukes til å redusere smerte og feber, tilhører hver medisiner til en annen klasse av narkotika. Selv om begge medisiner er generelt trygt om riktig dosering er tatt, kjemikalier i hver har ulike bivirkninger og risiko. Tylenol og ibuprofen hver funksjon på forskjellige måter for å gi tilsvarende resultater, og det avhenger av tilstanden til pasienten som til hvilken stoffet er et bedre alternativ.

Tylenol Positive

Tylenol er en populær merkevare av stoffet aceteminophen. Denne typen av stoffet brukes til redusere feber og lindre smerte. Folk tar ofte Tylenol for ting som hodepine, blåmerker, tannpine, solbrenthet og feber. Acetominofen arbeider direkte med nerver og reseptorene i hjernen til murrende smerte, noe som gjør Tylenol et mer effektivt medikament for hodepine. Det er trygt for barn og voksne hvis tatt på riktig måte, og det er minimale bivirkninger. Ifølge en artikkel på AskDrSear.com, tar det minst sju ganger vanlig dose av Tylenol for stoffet for å gjøre skade på en pasient. Acetominofen er trygt å ta med andre antibiotika og kaldt medisiner.

Ibuprofen Positive

Ibuprofen er det generiske navnet på stoffet som brukes i legemidler som Motrin og Advil. Ibuprofen tilhører en gruppe legemidler som kalles NSAIDs, eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler. De arbeider for å redusere høy feber, redusere smerte og redusere betennelser. Dette er en anti-inflammatorisk medikament som reduserer hevelser på det punktet av skade, noe som gjør ibuprofen en mer effektiv smertestillende for såre muskler og kroppslige skader der hevelse er en faktor. Ifølge AskDrSears.com, ibuprofen også fungerer raskere og lengre enn Tylenol, som trer i kraft i løpet av 30 minutter og varer opptil seks timer.

Tylenol Negativer

Mens ibuprofen virker innen 30 minutter, betyr Tylenol ikke i kraft før det er gått 45 til 60 minutter etter første dose. Smerte og feber er bare redusert i fire timer om gangen i stedet for seks. Tylenol har ikke de samme anti-inflammatorisk egenskaper som ibuprofen, noe som gjør det mindre effektivt for å redusere smerter forbundet hevelse og personskade.

Ibuprofen Negativer

Ibuprofen kan arbeide raskere enn Tylenol, men det er noen negative bivirkninger forbundet med dette stoffet. Ibuprofen kan forårsake magesyke. Ifølge Drugs.com, maksimal dosering av ibuprofen som bør tas av voksne er 800 mg hver sjette time, selv om 200 til 400 mg er den anbefalte mengden for en standard dose av medisinen. Ikke overstige 3200 mg per dag. Hvis tas daglig i lengre perioder som varer mer enn to uker på rad, inneholder ibuprofen sure kjemikalier som kan forverre magesår og brenne på magen fôr. Indre blødninger som et resultat er ikke vanlig, men det er en risikofaktor. Ibuprofen kan også redusere kroppens evne til å danne blodpropper, noe som gjør dette stoffet mindre effektiv for pasienter med store sår eller signifikant blødning. Tylenol er ikke forbundet med slike risikoer.

endelig Verdict

Begge stoffene er effektive smertestillende og feber reduksjonsgir. Ibuprofen virker litt raskere og lengre, og det reduserer også betennelse. Tylenol er sammenlignbare i mai henseender, men det har ikke de samme anti-inflammatorisk egenskaper. Men Tylenol har også mindre skadelige bivirkninger i form av mageproblemer. Ved vedvarende høy feber eller ekstrem smerte, prøv alternerende mellom en dose av Tylenol og ibuprofen hver tredje time. Det er trygt å kombinere disse medikamentene på en kortsiktig basis.