Ytre Oppbygging av kvinnelige reproduktive system

December 1

Mons

Selv om hele den ytre del av det kvinnelige reproduksjonssystemet er ofte referert til som "vulva", der er individuelle strukturer som utgjør vulva. Den mons pubis (eller kjønnshår haugen) er den kjøttfulle vev på toppen av vaginal området over skambeinet. Dette området er dekket med hår, referert til som skam hår, som kan variere i farge, tekstur og tykkelse. Kjønnshår dekker også sidene av vulva-området og strekker seg tilbake mot anus.

Labia

Begrepet kjønnsleppene refererer til "lepper" i skjeden. Det er to sett med kjønnsleppene. Labia majora er de ytre lepper, som vanligvis er større enn de indre leppene. Labia majora beskytte de indre delene av reproduktive anatomi og vokse tykkere under samleie på grunn av økt blodstrøm. Den indre kjønnslepper er de indre leppene, som pleier å være mindre enn kjønnsleppene majora. De hjelper til å beskytte skjeden og kan endre farge under seksuell opphisselse.

klitoris

Klitoris ligger på toppen av kjønnsleppene og inneholder et vell av sensitive nerver som går fra området av skambeinet helt ned kjønnsleppene. En "hette" på huden beskytter klitoris, men når en kvinne er seksuelt opphisset, klitoris ofte sveller og kommer fra panseret. Stimulering av klitoris under seksuell lek eller samleie bringer enorm glede for de fleste kvinner.

urinrørsåpningen

Åpningen til urinrøret ligger mellom labia minora, like over vaginalåpningen. Det er mye mindre enn vaginalåpningen. Hensikten med urinrøret er å bære urin fra blæren ut av kroppen. Urinrørsåpningen er der urinen kommer ut når noen urinerer.

skjedeåpningen

Skjedeåpningen ligger under urinrørsåpningen, mellom kjønnsleppene. Dette markerer den ytre ende av skjeden, noe som er en robust konstruksjon som er tre til fem inches i lengde i gjennomsnitt. Skjedeåpningen tjener flere formål. Det er inngangspunktet av penis under samleie. Skjedeåpningen er også der menstruasjon kommer ut av kroppen hver måned. Babyen kommer ut også fra skjedeåpningen under fødsel.