Hvordan kan jeg plukke trenger en Robotic kirurgi Program?

August 24

Hvordan kan jeg plukke trenger en Robotic kirurgi Program?


Robotic kirurgi, vanligvis ved hjelp av da Vinci robot-kirurgi system, er stadig mer populært med pasienter planlagt for kreftoperasjoner og andre prosedyrer som involverer gynekologisk, urologisk, thorax eller hjertekirurgi. Fordi det er utført gjennom noen små snitt i kroppen, har robot kirurgi fordelen av å være presis og gir raskere utvinning ganger, mindre arrdannelse og bedre resultater for mange operasjoner. Med nesten alle store sykehus nå hoppe på robotkirurgi bandwagon, hvordan kan en pasient velge det beste programmet?

Bruksanvisning

Intervjue tre kirurger fra minst to hvis ikke tre ulike sykehus

1 Finn tre til fem kirurger som har utført den spesifikke robot-kirurgiske prosedyren du trenger. Koronar bypass kirurgi, en hysterektomi, prostata kirurgi og en skjoldbrusk prosedyre alle er vesentlig forskjellig. Du vil sannsynligvis ha henvisninger til en kirurg fra en spesialist eller fastlege. Det er en god idé å spørre legen din for "best i rasen" sykehus lokalt som spesialiserer seg på type operasjon du trenger. Prøv å få en henvisning til en topp robotkirurg ved det sykehuset, eller ringe sykehuset direkte. De fleste sykehus nettsteder vil ha kjøpe styremedlemmer oppført. Ikke nøl med å ringe andre leger du respekt for flere henvisninger. Fordi du ikke vet hvilke kirurger kan ha tilgjengelighet problemer, er det bedre å starte med flere valg og deretter begrense det ned.

2 Sett opp avtaler med robot-kirurgi leger på listen din. Lag en liste over dine bekymringer og spørsmål før intervjuene. Spør en venn eller et familiemedlem til å følge deg, og gå gjennom listen med dem. Hvis du blir for overveldet eller emosjonelle å ta gode notater eller stille spørsmål, kan din følges hjelpe.

3 Bestem erfaring nivå av hver kirurg. Du vil ønske å sørge for at kirurgen har en medisinsk grad og er sertifisert i den type operasjon som skal utføres. Så spør legene hvor mange ganger de har utført robot operasjonen du søker og hvor mange års erfaring de har i feltet. Spørre om deres track record og utfall. Vær konkret om dine bekymringer for tap av funksjon eller bivirkninger som kan oppstå. Spør om gjennomsnittlig utvinning ganger og noen spesielle situasjonen som gjelder for deg. I tilfelle av kreft, spør om tilbakefall statistikk og post-kirurgisk behandling planer. Finn ut de beste mulige utfall og de største ulempene.

4 Evaluere hele operasjonsteamet erfaring. Kirurgen bør arbeide ofte med hans eller hennes "team" og bør være i stand til å fortelle deg hvor mange ganger han har jobbet med den andre eller assistere kirurg, anestesilege og operasjonssykepleier som vil bli planlagt for driften. Å ha en annen kirurg for å hjelpe er en god idé. I tilfelle av uventede, et andre par hender er tilgjengelig umiddelbart.

Begrens dine valg til to kirurger og sykehus

5 Eliminer de minst erfarne kirurger og de ​​nyeste programmene fra listen din. Robotic kirurgi har en "læringskurve", og en kirurg må utføre minst 25 til 50 operasjoner av hver type bare for å bli kjent med robotutstyr og tempoet i operasjonen. Selv kontroversielt, mange fagfolk mener at 200, 300 eller enda mer flere operasjoner er det nødvendig erfaring for en kirurg før de blir dyktigere innen robotassistert kirurgi. Fra en risiko synspunkt, jo kortere prosedyren mindre belastning på pasienten. Begrens dine valg til to kirurger. Du sannsynligvis vil foretrekke en, men det er godt å ha en back-up.

6 Kontroller at operasjonen vil bli utført på et sted som har avansert klinisk kompetanse. Robotic kirurgi bør utføres i en akkreditert sykehus, poliklinisk kirurgi sentrum eller kreftbehandling sentrum. Selv om dyktighet av den spesifikke kirurgen og teamet er viktig, bør du prøve å velge et sykehus kjent for excellence i den type operasjon du søker eller den type ettervern du trenger, hvis det er aktuelt. Mange kirurger operere ved to eller flere sykehus. Hvert sykehus skal ha sin styrke. Noen vil ha spesielle sentre og støttegrupper med postoperativ behandling bare for spesifikke tilstand. Denne type sykehus er sannsynlig å ha pågående, state-of-the-art opplæring for sine ansatte.

7 Kontroller at topp-valg kirurg kan planlegge driften i tidsrammen ønsket. Operasjoner for kreft vanligvis blir gjort så snart som mulig. Andre operasjoner kan kreve ytterligere testing. Hvis top-valg kirurg er ikke tilgjengelig, men du liker andre valg like, gå med vår andre valg.

Hint

  • Bruk Da Vinci lege hjemmeside for å finne robot kirurger i staten.
  • Kirurgens erfaring og track record er de viktigste faktorene, ikke personlighet.
  • For de som bor i spredtbygde strøk, kan reise til en erfaren kirurg / sykehus være berettiget.