Hva er supraventrikulære arytmier?

May 15

Hva er supraventrikulære arytmier?


I hvile den gjennomsnittlige menneskelige hjertet slår omtrent 75 ganger og pumper cirka fem liter blod per minutt. Den hjerterytme er strengt kontrollert av en kritisk elektrisk node, men noen ganger denne noden feil. Den resulterende uregelmessig hjerterytme kalles en arytmi.

Hjertet og arytmier

Den menneskelige hjertet har fire kamre og består hovedsakelig av hjertemuskelvevet. Arytmier er uregelmessig hjerterytme rytmer, og supraventrikulære arytmier forekomme i de to atrial kamre, som er plassert ovenfor ventriklene (derav navnet). Arytmier er et resultat av problemer med hjertets sinusknute, som regulerer hjerterytmen.

Utbredelse

Ifølge American Heart Association, ca 2,2 millioner amerikanere lever med unormal hjerterytme forbundet med atriearytmier. Hjerteinfarkt og aldring øke risikoen for en alvorlig arytmi.

symptomer

Hvis hjerterytme er for treg (bradykardi), vil du føle deg sliten og svak. Hvis hjerterytme er for fort (takykardi), vil du føle deg svimmel og har en sterk, rask puls.

dødelighet

Hjertearytmi er vanligvis ikke alvorlig, men hvis venstre ukontrollert, kan arytmier føre til flimmer. Denne tilstanden er absolutt livstruende, fordi hjertet begynner å slå svakt og ukontrollert. Brain døden kan inntreffe i løpet av minutter etter start av flimmer.

Behandling

Medisiner som betablokkere og kalsiumantagonister eller kunstige pacemakere er standard behandling for supraventrikulære arytmier.