Er solsikkeolje sunt?

March 13

Amber i fargen, har solsikkeolje en lys, nøytral smak, noe som gjør det et klart valg for kokker som ønsker at deres mat til å skinne og ikke bli overmannet av deres valg av matolje. Heldigvis, dette ettertraktede matolje er ganske sunt for deg, enda mer enn olje du kan bruke.

typer

Det er faktisk tre typer av solsikkeolje du kan skaffe: NuSun høy oljesyre, og linolsyre. De er alle avlet fra standard avl teknikker, men varierer i konsentrasjonen av oljenivå, som bestemmes av solsikkefrø oljen ble hentet fra og klimaet der planten ble dyrket.

vitamin E

Solsikkeolje faktisk har den høyeste konsentrasjon av vitamin E på alle vegetabilske oljer. Vitamin E er en altomfattende navn for en gruppe fettløselige komplekser med kraftige antioksidantegenskaper, noe som bidrar til å beskytte cellene mot frie radikaler, eller kreft forårsaker radikaler i kroppen. Vitamin E er også en anti-inflammatorisk, og dermed gjør det en sunn og naturlig del av ditt daglige kosthold, og det vil bidra til å forhindre smitte og sykdomsutvikling i tillegg.

Hud

Solsikkeolje er også brukt i kosmetiske produksjon som en mykgjørende og fuktighetskrem, i hovedsak. Oljen får frem ungdommelighet i huden og bidrar til å gjøre huden myk ved å låse fuktighet i, delvis fordi solsikkeolje er lett absorberes og ikke tendens til å forlate en klebrig, fet film. Du vil også finne solsikkeolje i hår produkter fordi det vil også fukte tørt sprøtt hår og tørket ut hodebunnen.

Fett

Mens være lav i mettet fett, er solsikkeolje rik på flerumettede fettsyrer, som senker både gode og dårlige kolesterolet. Kroppen trenger fett i kosten for energi og riktig celle funksjon, så plukke et sunt fett, for eksempel solsikkeolje, vil hjelpe deg å oppnå din fett inntaket mens styre klar av umettet fett som finnes i høye konsentrasjoner i andre oljer.

betraktninger

Kontakt lege før noen drastisk endring i kostholdet ditt og rapportere eventuelle bivirkninger eller reaksjonen du har nok å gjøre bytte til solsikkeolje. Som med alle olje, er moderasjon nøkkelen så begrens inntaket og bruke bare det som er nødvendig under matlaging eller for din skjønnhet regiment.