Innendørs Tanning bivirkninger

January 29

Det er noe som kan sies om en "sunn" gløden fra noen rolig timer (og dager) under solen. Det virker som du ser og føler bare litt mer frisk, ungdommelig og levende med litt ekstra farge til kinnene - det er en grunn til at de kaller det "sol-kysset." Likevel, når vintermånedene rulle rundt, de gylne stråler mest forsvinne, eller i det minste vår tilgang til dem gjør. Og ligger i lag på lag av jakker, skjerf og hatter, vår strålende hud sakte går tilbake til at deigaktig hvit farge vi har en eller annen måte kommet til å tro for å være en lite flatterende kvalitet. Så, for å holde det i sjakk, noen flokk til innendørs tanning senger i spas og treningssentre. Men at "sunn" gløden vi alle ønsker er ikke alt som sunt, spesielt når vi får det innendørs.

Hudkreft

Et av de største problemene med innendørs tan er noe du har hørt i mange år nå - kreft. Ved å utsette deg selv for disse ultrafiolette stråler for lengre perioder, selv de kunstige stråler fra sengene, du øker sjansene dine for å ikke bare melanom, men begge basalcellekarsinom og plateepitelkarsinom, som er ganske invasiv, tilbakevendende og kan faktisk føre til arrdannelse eller sår hud, for ikke å nevne død (se Ressurser nedenfor).

hudskader

Et annet stort problem fra tanning senger er det toll tar det på huden din, bortsett fra økt potensial i utvikling av hudkreft. Hva skjer når du abonnerer på et liv i innendørs soling er at huden din egentlig begynner å tynne, så å si. Dette gjør så huden din mindre motstandsdyktige mot faktiske UV-stråler fra solen, minkende din skins evne til å gjenopprette seg selv tilbake til ultimate helse etter et brannsår, som er egentlig alt en brunfarge er. Selv om du kanskje ikke være i stand til å fundamentalt se effekten med en gang, vil denne manglende evne til å helbrede føre til for tidlig aldring, som slags tap hensikten med brunfargen i første omgang.

øyeskader

Tenk på hvordan du hoppe i en tanning bed. Mesteparten av tiden, pærene er i brann når du faktisk klatre i og la seg. Ut i solen, du er mer tilbøyelige til å ha et par nyanser. I en seng, kan du abbor de små briller oppå øyelokkene, men ikke før i sengen. For alle praktiske formål, er du utsette øynene dine til svært intense stråler fra pærene (mer intense enn strålene fra sola), noe som kan skade netthinnen din eller brenne hornhinnen. I tillegg kan du skade øynene selv når de er lukket.

Bivirkninger

En rekke kremer, såper, kosmetikk og selv medisiner kan påvirke måten du tan, muligens øke sjansene for brenning eller utvikle en slags utslett som ikke er fra varmen. Det er alltid lurt å spørre legen din om det er noen problemer med å bli utsatt for UV-stråler mens du er på en viss reseptbelagte medisiner.

Feil innstillinger

Mange er aldri helt sikker på hvor lenge økten bør vare. Selv om risikoen er allerede nevnt, vil folk uunngåelig fortsette å sole. Hvis du kommer til å gjøre det, sørg for at du vet hvor lenge å være i sengen. En rekke mennesker ender opp med å bli overeksponert fordi de ikke er kjent med seng, har pærene nylig blitt endret eller de tror deres hud trenger mer "sol" enn det faktisk gjør.