Den Whipple Prosedyre for kreft

April 21

Whipple prosedyren er en kirurgisk behandling for kreft i bukspyttkjertelen. Det utføres når svulsten ligger på hodet i bukspyttkjertelen; målet er å kurere kreft ved å fjerne det fra kroppen.

Identifikasjon

Whipple prosedyren er også kjent som en pancreaticoduodenectomy fordi det fjerner en del av bukspyttkjertelen og en del av tolvfingertarmen. Galleblæren og et parti av gallegangen blir også fjernet.

Før operasjonen

Før ha en Whipple prosedyren, vil du ha gjennomgått CAT skanner for å fastslå omfanget av kreft i bukspyttkjertelen, som kreft som er for avansert ikke kan behandles med denne operasjonen. Før operasjonen, kan du bli bedt om å donere blod i tilfelle du trenger det på grunn av komplikasjoner.

Hvordan det gjøres

Den Whipple prosedyren er utført under narkose gjennom et lite snitt ved hjelp av en laparoscope. Den tumor er fjernet, og mage-tarmkanalen rekonstruert i en prosess som tar 4 til 8 timer.

Etter inngrepet

Forvente å få tilbake på sykehuset for opp til 10 dager etter at en Whipple prosedyre. Det vil være smerte fra innsnittet, samt tarmforstyrrelser inntil magen og tarmene har gjenopptatt normal funksjon.

Gratis kreft behandlinger

Legen din kan anbefale kjemoterapi eller stråling behandlinger etter at du har hatt Whipple prosedyren for kreft. Disse ekstra behandlinger drepe bortkommen kreftceller som kan ha rømt fjerning under operasjonen.