Diet for Advanced Colon kreft med Stomi

September 19

Mens standard medisin er uten tvil det mest effektive middel for å behandle forhånd tykktarmskreft - trinn III og IV - kan måten du spiser ofte utfyller både behandlingsplanen og veien til utvinning. Men det er ikke bare en mat som du bør inkludere i kostholdet ditt når du møter kreft; det er mer en komplett spise diett. Våre vestlige dietter hovedsakelig bestå av ting som animalsk fett, raffinert sukker og høyt bearbeidet korn, som alle gjør noe for å forbedre vår helse.

Diet i Advanced Colon Cancer

Ifølge "The Journal of American Medical Association" det synes å være en sammenheng mellom et primært vestlig kosthold og økt dødelighet i tykktarmskreft. Selv i avanserte stadier av sykdommen, styrer unna denne type diett kan faktisk øke overlevelse og også redusere sjansene for tilbakefall hvis kreften går i remisjon.

Når du går gjennom behandling, enten kirurgi, cellegift eller stråling, må du prøve å endre hva du spiser. Selv om du er ute etter en sunnere, mer velbalansert kosthold, begrense (eller eliminere) mat som er høy i animalsk fett, for eksempel rødt kjøtt og hel-fett meieri. Det er antatt at animalsk fett fører til en reaksjon i tykktarmen, utløser dannelsen av unormale celler knyttet til tykktarmskreft. Hvis du er for tiden arbeider med tykktarmskreft, særlig i de mer avanserte stadier av sykdommen, trenger du ikke ønsker å lage denne typen miljø i tarmen. I stedet øke inntaket av fisk, fjærkre og belgfrukter å oppfylle dine kosttilskudd behov for protein.

Derfra begrense mengden av raffinert sukker og høyt behandlet korn i kostholdet ditt. Disse stoffene finnes i (blant andre produkter) søtet frokostblandinger, pasta, kjeks, chips, godteri, brød og prepackaged måltider (både frossen og hylle-stabile). Raffinert sukker har en negativ effekt på de hvite blodceller som bidrar til å kontrollere kroppens immunrespons, og dette er en tid da du virkelig vil at immunforsvaret på sitt beste. Dietter høy i raffinert sukker redusere evnen til immunceller til å ikke bare bekjempe infeksjoner, men også deres evne til å ødelegge kreftvev.

Som du regulere eller fjerne disse typer matvarer fra kosten, innlemme mer frukt, grønnsaker, belgfrukter og hele korn i din spise diett. Disse typer elementer er rike på vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, som antioksidanter og fiber, som faktisk kan gå en lang vei å forsterke immunrespons og din generelle helse. Spis et bredt utvalg av disse matvarene, som hver del av råvarer eller korn inneholder en rekke fordeler. Fargerike frukter og grønnsaker, som de i rødt, gult og grønt, er noen av de beste, men noen fersk mat av disse typer bør være nyttig.

Kosthold med stomi

I noen tilfeller av avansert tykktarmskreft kan det være nødvendig at etter en del av tykktarmen er fjernet under operasjonen, skal du utstyrt med en stomi. En stomi er en bypass opprettet fra innsiden til utsiden av kroppen. Det gjør det mulig avfall som skal fjernes når tykktarmen er ikke lenger koblet til endetarmen, avfall samles i en pose er festet til utsiden av buken. Heldigvis har en stomi ikke nødvendiggjøre behovet for å endre kostholdet så mye. Men fortsetter å eliminere animalsk fett, raffinert sukker og høyt behandlet korn mens du spiser mer frukt, grønnsaker, hele korn, fjærfe, fisk og belgfrukter.

Helt i begynnelsen av livet med stomi, vil du sannsynligvis trenger å endre hvor mye du spiser i løpet av en gitt måltid. Mindre porsjoner spist en rekke ganger i løpet av dagen er det beste alternativet. Men som kroppen din blir mer vant til stomien, kan dine måltider vokse i størrelse. Og siden hver person er forskjellig, kan du oppleve at visse matvarer, selv sunt, kan utgjøre noen problemer. De mest vanlige er de produkter som ikke fordøyes så vel som andre, som for eksempel mais, epler, spinat, selleri og nøtter. Matvarer som ikke er lett fordøyelig kan føre til blokkering.

Du kan også finne luktproblemer med andre matvarer, som noen fisk, egg, bønner og grønne grønnsaker. Men disse elementene bør ikke forstyrre prosessen med eliminering, så gjerne fortsette å spise disse matvarene hvis de er en del av kostholdet ditt.

Væskeinntak er svært viktig i en diett med stomi. Du virkelig vil være sikker på at du får nok vann eller juice, slik at avføringen ikke blir for vanskelig å passere gjennom stomien. Et godt mål er minst 64 ounces hver dag, men det kan være lurt å skyte for mer for å sikre din krakk forblir fuktig.