Hva er en lav-fett, lav-kolesterol diett?

September 5

Ifølge Harvard School of Health, den største medvirkende faktor til kolesterolnivået er fett du spiser. En diett lav på kolesterol og lav i noen typer fett kan bidra til å holde kolesterolnivået lavt.

Lavt kolesterol mat

Frukt og grønnsaker er lavt i kalorier og fett. Lite fett og skummet meieriprodukter, magert kjøtt som kalkun, kylling og fisk, og oliven og raps olje bidra til å redusere kolesterolnivået. Fet fisk, valnøtter, havregryn og havrekli og matvarer beriket med plantesteroler er også anbefalt.

Omega-3 fettsyrer

Makrell, laks, sild, albacore tunfisk og lake ørret inneholder omega-3 fettsyrer, som bidrar til å senke kolesterolet. Fiskeolje kosttilskudd kan gi for mye omega-3, noe som kan øke blødning. Noe forskning tyder også kosttilskudd er mindre gunstig enn mat kilder.

komplekse karbohydrater

Hel-hvete pasta, bør hele korn og poteter inngå i kostholdet. De er en utmerket kilde til komplekse karbohydrater, som ikke øker blodsukkeret helt enkle karbohydrater gjør.

Kostfiber

Løselig fiber kan bidra til å redusere kolesterolnivået. Matvarer som havrekli, bønner og erter, bygg, nøtter, appelsiner, epler (huden inneholder uløselig fiber), og gulrøtter er gode kilder til løselig fiber.

Hva skal unngås

Mettet fett øker kolesterolet. Margarin og forkorting inneholder transfett, og er like ille. De fleste animalske produkter, som kjøtt, eggeplommer, melk og melkeprodukter, er høyt kolesterol.