Gastrointestinal sykdom Symptomer

October 16

Det finnes et bredt utvalg av gastrointestinale sykdommer, som alle kan gi ubehagelige symptomer for å varsle den lidende til deres nærvær. Mens mange av de sykdommene dele lignende symptomer, er det noen viktige forskjeller du kan se etter for å finne ut hvilken sykdom plager kroppen din.

IBS

Irritabel tarm syndrom er også kjent som spastisk colon, irritabel tykktarm, eller nervøs mage, og kan være forårsaket av følelsesmessig stress, medisiner, og til og med visse matvarer. Dette er en spesielt vanlig gastrointestinal problemet. Symptomene på IBS inkludere kramper og magesmerter, oppblåsthet, gass, og en endring i avføringsmønster. Ofte lider av IBS veksler mellom forstoppelse og diaré.

Anal Sprekker

Anal sprekker er en særlig smertefull tilstand - faktisk en av de mest smertefulle gastrointestinale situasjoner en person kan oppleve. Disse består av en sprekk i anal fôr, noe som eksponerer muskelvev under. Lider av anal sprekker oppleve intens brennende smerter, blødninger, og selv spasming etter bolle bevegelser når musklene er irritert av eksponering til luft og avføring.

Anal Fistel

En fistel er en unormal passasje fra endetarmen til en åpning i huden nær anus, ligner et rør. De vanligvis form etter en abscess er drenert. Når kroppslige avfall blir viderekoblet gjennom unormal åpning, kan det føre til irritasjon og kløe på stedet. Andre symptomer er smerter, blødninger, og drenering.

kolitt

Kolitt er en betennelse i tarmen, og har mange forskjellige former. Men symptomene er stort sett den samme for de forskjellige typer av kolitt. Lider av enhver form kan forvente å oppleve magekramper, rektal blødning, diaré, og hyppige og umiddelbart behov for å tømme tarmen.

Crohns sykdom

Mange av symptomene på Crohns sykdom synes å ha noe forhold til selve sykdommen. Det er en gastrointestinal lidelse, men har en tendens til å påvirke alle kroppens systemer. Tidlige symptomer kan omfatte hudlesjoner, canker sår, og sår. Videre merkelige symptomer inkluderer muskelsmerter, øyesykdommer, og hindret vekst. Det er imidlertid normale gastrointestinale symptomer, så vel. Pasienter med Crohns sykdom ofte opplever diaré, noen ganger ledsaget av tykk, mørkt blod. Hvis blod er rød, er det en annen tilstand helt. Pasienter kan også ha kramper, smerter, og selv skarpe smerter i det berørte området. Å være at Crohns er en betennelsestilstand, kan det også være ledsaget av feber.