Hvordan arbeide med en ryggmargs Stimulator

March 20

En ryggmargen stimulator (SCS) er en enhet implantert i ryggraden for å sende en mild elektrisk strøm til å blokkere smerte impulser som reiser på ryggmargen. Ifølge Mayfield Clinic, bærer en liten ledning en strøm fra en batteridrevet generator til nervefibrene langs ryggmargen. Når enheten er slått på ved hjelp av en fjernkontroll som enhet, føles stimulering som en mild prikking i området der smerten er vanligvis følte. De fleste pasienter rapporterer følelsen en 40 til 50 prosent reduksjon i smerte mens utstyrt med en ryggmargen stimulator.

Bruksanvisning

1 Gjennomgå enheten med behandlende lege eller sykepleier. Før du forlater sykehuset etter operasjonen til implantatet ryggmargen stimulator, vil en sykepleier eller konsulent programmere enheten og vise deg hvordan du arbeider fjernkontroll-lignende utstyr som opererer implantatet.

2 Eksperimenter med kontrollen. Etter å ha sett instruksjons-DVD eller lese manualen, er det på tide å teste hvilke programmer som fungerer best for din smertebehandling. De fleste enhetene har piltastene indikerer opp og ned. Trykk på hver tast med måte til du finner den beste komfort.

3 Bruk enheten med måte. De fleste pasienter rådes til å slå av enheten før sengetid hver kveld fordi den kriblende fornemmelser vare lenge etter at enheten har blitt slått av. Hver pasient er forskjellig. Snakk med legen din om hvor ofte og når du bør slå av enheten.

4 Lad opp batteriet. Ifølge St. Jude Medical, er det tre typer av SCS-enheter implantert i pasienter. En felles modell krever batteri implantert under huden din lades hver to til tre uker. Fest den eksterne ladeenheten på ryggen i tre timer om gangen for å lade enheten.

Hint

  • Hvis du har spørsmål om enheten eller hvordan du skal betjene sin kontroll, ta kontakt med smertebehandling lege eller enheten konsulent tildelt ditt tilfelle.