Post Operativ urininkontinens behandling

August 17

Urininkontinens er egentlig et tap av kontroll over blæren. Det kan manifestere seg som en manglende evne til å effektivt tømme blæren, økt trang til å urinere eller en konstant lekkasje av urin, men til syvende og sist påvirker din livsstil. Mens mange tilfeller av inkontinens er et direkte resultat av alder, er det også mulig å oppleve blære kontroll problemer som en komplikasjon av en operativ prosedyre, som en hysterektomi eller kirurgisk fjerning av kreftvev. Uavhengig av den eksakte årsaken, det finnes behandlinger tilgjengelig for å hjelpe bøte på denne bivirkningen av medisinske operasjoner.

Selvpleie

Som med nesten enhver form for urininkontinens, kan postoperativ blære problemer noen ganger behandles med egenomsorg tiltak, så snakk med legen din dersom du er for tiden opplever noen problemer. Til å begynne med en metode for behandling, kan du prøve å omskolere blæren etter operasjonen. Dette innebærer som regel en rekke faktorer, som for eksempel sett turer til badet, aktivt forsinke vannlating og bevisst tømme blæren.

Med faste turer til badet, etablere en fast rutine for å tømme blæren i stedet for å vente på trangen til å treffe. Forsinke vannlating (alt fra 5 til 10 minutter når trangen treff) kan bidra til å redusere hyppigheten av bad turer. Selv bevisst tømme blæren, som til slutt tvinger deg selv til badet en gang etter allerede urinering, kan bidra til potensiell lekkasje.

Selv om disse omskolerings teknikker kan gå en lang vei å hjelpe inkontinens, kan du også begynne å administrere hvor mye væske du drikker i en gitt dag, spesielt væsker som inneholder alkohol eller koffein. Ved å redusere væske forbruk, mindre væske i kroppen som trenger tømming. Men sørg for å holde deg riktig hydrert med minst 64 oz .of væske (helst vann) per dag.

Fysioterapi

Hvis egenomsorg ikke hjelper postoperativ urininkontinens, kan fysioterapi være nødvendig for å lindre dine blæreproblemer. Den mest effektive form for fysioterapi er muskel sammentrekning. For å bruke denne metoden for behandling, tenk å stoppe urinstrømmen ved å trekke bekkenmusklene til deg. Du skal føle en innstramming, ikke bare innen penis eller vagina, men også innenfor mage, rumpe og lår.

En annen form for fysioterapi som synes å være gunstig for noen mennesker er stimulering av bekkenbunnsmusklene. I denne formen for behandling, er elektriske impulser rettet innen musklene i bekkenbunnen for å styrke området og for å stoppe inkontinens.

Andre Professional Care

Når du arbeider med enten egenomsorg eller fysioterapi, kan legen anbefale at du bruker en medisin for å behandle inkontinens. En antikolinerge er en av de mer vanlige, men legen din kan forskrive antidepressiva eller hormon til å kontrollere blæren.

I mer alvorlige eller kroniske tilfeller av postoperativ urininkontinens, kan mer aggressive former for behandling være nødvendig, for eksempel urin inserts, ringer (for kvinner) eller slynger (for menn), for å bidra til å støtte blære og for å forhindre lekkasje. Noen mennesker kan trenge radiofrekvens terapi for å styrke svekket vev forårsaker inkontinens. For andre kan et kirurgisk inngrep være nødvendig å fikse urinlukkemuskelen til å styre inkontinens manuelt.