Hvordan erstatte en sprukket akillessene

April 10

Den akillessene er den sterkeste og tykkeste senen i kroppen og forbinder leggen til hælen. Det er oftest utløst hos middelaldrende menn i dårlig form som spiller tennis eller annen sport som krever plutselige spurter og stopper. Nesten alltid kirurgi vil være nødvendig for å erstatte et brudd akillessenen, som det er umulig å gjenopprette full styrke og funksjon av benet på annen måte. Den beste måten å forhindre at akillessenen blir sprukket er å bo i generelt god helse og form. Sørg alltid for å varme opp tilstrekkelig, og strekke på leggene og beinmusklene. Hvis det blir skadet, ta det opp umiddelbart for å unngå mulig fullt brudd.

Bruksanvisning

Nærme seg

1 Finn en lege som kan diagnostisere deg så snart du skade din akillessene. Det er viktig at skaden er riktig diagnostisert som behandling du vil gjennomgå for å helbrede det er annerledes for delvis (rive) eller helt sprukket sener versus senebetennelse eller tendinose. Når du har en tåre eller fullt brudd, må du straks immobilisere beinet. I de mest alvorlige tilfellene, vil du trenge umiddelbar operasjon. Med tendinose eller senebetennelse, trenger du bare å avstå fra den aktiviteten som forårsaket skaden for en uke eller så, avhengig av alvorlighetsgraden av den.

2 Bestem alvorlighetsgraden av sprukket akillessene og om du er en god kandidat for kirurgi. På grunn av medisinske tilstander, blir svært inaktiv eller alder, kan du ikke være, og vil ha å gjøre med ikke-operative behandlinger for å helbrede den. Ifølge Institute for Foot og ankel Reconstruction på Mercy, "For disse pasientene, bruker vi en spesialdesignet støvel som posisjonerer foten riktig og tar trykket og spenningen av muskel og sene." Du kan gå med denne støvelen mens trygt helbredelse din sene.

3 Følg fysioterapi program utviklet for deg etter restrukturering din sene. Både kirurgiske og ikke-kirurgiske pasienter vil måtte gjennomgå omfattende fysioterapi for måneder etter healing. Det er viktig at du gjør alt som anbefales hvis du forventer å være fullt funksjonell etterpå.