Nerve Damage Symptom i tennene

November 27

Når infeksjon skader nerver inne i tennene, symptomene er lette å legge merke til og ofte smertefulle. Men det er en god ting, fordi ubehandlet nerveskader kan føre til sterke smerter og selv tap av tenner. Kirurger kan løse problemet før det blir alvorlig, så vet når du har nerveskade kan hjelpe deg å unngå komplikasjoner.

Hvordan Nerve Damage Happens

Nerveskader i tennene skjer på to måter: Gjennom fysisk irritasjon og traumer. Ifølge University of Virginia Health System, inkluderer fysisk irritasjon tannråte (hull i tennene) iført tannen bort ned til nerve. Dette tillater bakterier å nå nerve, som i sin tur fører til infeksjon og forråtnelse.

Skader fra traumer oppstår når et slag mot tannen eller kjeve skader sensitive nervevev.

symptomer

Ifølge University of Virginia Health System, symptomer på nerveskader smerte mens biting eller tygge mat. Hvis nerve er eksponert gjennom forfall, vil tannen være spesielt følsomme for varme og kalde drikker. Dessuten kan nerveskader i tennene forårsake hevelse i ansiktet. Hvis forfallet forårsaker skade, kan det også være pus rundt den infiserte tannen, ifølge Mayo Clinic.

Gjenkjenning

Helsepersonell anbefaler å se en tannlege umiddelbart hvis du mistenker at du har tannråte eller nerveskader. Hvis en infeksjon i massen av tenner (vevet som inneholder nerver) går ubehandlet for lenge, kan infeksjonen spredd seg til skjelettet som holder tennene på plass. Dette kan føre til tap av tenner.

Behandling

Tannleger anbefaler ofte en rotfylling for å reparere nerveskader på tennene. I en rotfylling, åpnes kirurgen toppen av tannen (kronen), fjerner det infiserte vev og spyler ut på innsiden av tannen. Rotfylling terapi ofte er spredt ut over to eller tre besøk, slik at legen kan være sikker på at all infisert vev er borte.

Etter en rotfylling

Folk som har hatt en rotfylling kan finne at tennene har blitt sprø. Ifølge University of Virginia Health Systems, er dette fordi en tann uten masse er mer utsatt for å bryte og chipping.

Rotfylling kan også forårsake misfarging. Ifølge University of Virginia Health System, vil dette ikke skade tannen helse og kan behandles med bleking.