Dietter for Karbohydrat Lovers

May 17

Dietter for Karbohydrat Lovers


Diett bøker ofte skylden høy karbohydrat dietter for vektøkning, men en studie publisert av Journal of American Medical Association har vist at kvinner som følger en diett som er lav i fett og høy i grønnsaker frukt og helkorn faktisk gå ned i vekt. Tilhengere av høy-karbohydrat dietter anbefaler fortsatt bor klar av enkle karbohydrater som sukker og bearbeidet hvete, men de påpeker at det å spise komplekse karbohydrater bidrar til å legge sunne antioksidanter og fiber til kosthold. Hvis du elsker å spise karbohydrater, er det flere sunne dietter å velge mellom.

Low-Fat Diet

Low-fett dietter er de tradisjonelle dietter som er basert på næringspyramiden. Denne dietten talsmenn spise mer sunt brød, korn, grønnsaker og frukt og mindre proteiner, melkeprodukter, fett og oljer. En studie av det amerikanske National Institutes of Health har funnet liten forskjell mellom Kosten som valgte lav-fett dietter og low-carb dietter. En ekstra fordel med lav-fett dietter er at det øker nivåene av HDL, eller gode kolesterolet, som bekjemper hjertesykdom.

Middelhavet Diet

Middelhavet Diet er lik lav-fett diett ved at den fokuserer på å spise mer frukt, grønnsaker, frø, bønner og belgfrukter og mindre kjøtt og søtsaker. I motsetning til andre lav-fett planer, men denne dietten understreker også viktigheten av sunt fett som olivenolje og nøtter. Forskning viser denne spise stil reduserer risikoen for hjertesykdom, kreft og andre store kroniske sykdommer.

Resistance Stivelse Karbohydrater

Resistance stivelse karbohydrater, eller RSCs, er matvarer som har tettpakkede sukkermolekyler, som for eksempel søtpoteter, fullkorn pasta, bønner, linser, artisjokker og quinoa. Disse matvarene ta lengre tid å bli brutt ned og krever mer kalorier for å bli fordøyd. En ny studie ved University of Colorado Health Sciences senter for menneskelig ernæring har konkludert med at folk som spiser RSCs spise mindre, brenne flere kalorier og føler seg mer energisk.

Karbohydrat-Loading Diet

Carb-lasting dietter er viktig for utholdenhetsutøvere eller personer som ønsker å øke sin energi butikker. Karbohydrater omdannes til sukker i kroppen og lagres i leveren og musklene som glykogen eller energi. Musklene generelt har nok glykogen å komme deg gjennom korte støt med trening, men hvis du trener i mer enn 90 minutter, må du ekstra glykogen å komme deg gjennom treningen. Carb-lasting lar deg lagre mer glykogen i musklene dine til å komme deg gjennom lengre treningsøkter eller utholdenhet hendelser uten å bli trett. (Se Referanser 5)