Hvordan bli kvitt stress og depresjon

October 30

Vårt daglige liv har en hel rekke mulige årsaker til stress og depresjon. Arbeid, relasjoner eller vesentlige hendelser som flytter inn i et nytt hjem alle kan utløse stress. Stress, miljøfaktorer eller kjemiske endringer i hjernen kan føre til depresjon. Mayo Clinic psykiateren Daniel K. Hall-Flavin, MD, sier at kronisk stress kan ofte rask depresjon, og initiere en mental helse diett kan hjelpe deg å bli kvitt stress og depresjon samtidig. Å vite hvordan du starter en god psykisk helse regiment er første skritt for å håndtere stress og depresjon.

Bruksanvisning

Hvordan bli kvitt stress og depresjon

1 Identifiser stressfaktorer. Stressfaktorer er de miljømessige forhold eller hendelser som aktiverer stress. Ifølge Mayo Clinic, er det to typer stress: akutte og kroniske. Direkte og brå belastninger som en bilulykke eller fallskjermhopping ulykken aktivere akutt stress, og lengre perioder med akutt stress som problemer på jobben eller hjemme føre til kronisk stress. Hold en stress journal for å spore og beskrive stressfaktorer. Dette vil hjelpe deg å identifisere dem for å bli kvitt stress og depresjon.

2 Kom deg ut og mosjon. En artikkel postet av Cleveland Clinic antyder at regelmessig trening kan lette stress og depresjon. Trening øker humørstimulerende nevrotransmittere i hjernen og lindrer høye nivåer av kortisol (stress-forårsaker hormoner). Finn en fysisk aktivitet som du liker og bygge en rutine. Øvelse 20 til 30 minutter om dagen, eller så ofte som mulig. Løping, sykling, roing og turgåing er alle produktive aktiviteter for reduksjon av stress og depresjon.

3 Juster eller opprettholde et sunt kosthold. Å spise godt kan ikke synes å være direkte relatert til humør, men Mayo Clinic ernæringsfysiologer Jennifer Nelson, MS, RD, og ​​Katherine Zeratsky, RD, foreslå at det å holde kroppen fylt med frukt, grønnsaker og hele korn er viktig for humøret regulering. Du bør også kombinere karbohydrater og proteiner i løpet av dagen for å tillate mer tilgjengelig serotonin, en stemning som regulerer hjernens kjemiske. Sørg for at du opprettholde et sunt kosthold for å gi kroppen din drivstoffet den trenger for å fungere skikkelig - ikke bare vil det gagne kroppen din, vil det bidra til å håndtere stress og depresjon.

4 Gå til sengs tidligere og sove lenger. Onkolog Edward T. Creagan, MD, sier at søvnmangel kan være en stor stressfaktor. The National Sleep Foundation fant at friske voksne trenger 7 til 9 timer søvn en natt. Du bør lage en sunn søvn regime ved å våkne og gå i dvale på samme tid hver dag. Konsekvent søvn vil hjelpe din mentale og fysiske funksjoner, og vil gi deg muligheten til å håndtere stress og depresjon.

5 Utfør en avslappende aktivitet hver dag. Avspenningsteknikker som yoga, meditasjon og tai chi er effektiv på å lindre stress og depresjon for mange mennesker. Finn en avspenningsteknikk som du liker, og ta deg tid hver dag til å bare slappe av.

Hint

  • Hvis du ikke allerede trener regelmessig, begynner en øvelse rutine sakte til du kan jobbe opp til 30 minutter av hjerte-aktivitet om dagen. Tar tid å tilbringe med venner og familie kan også være effektiv på å lindre stress og depresjon.
  • Stress og depresjon er svært alvorlige forhold, og hvis ikke klart, kan være skadelig. Hvis du har selvmordstanker, må du kontakte et familiemedlem eller en venn umiddelbart og besøke en mental helse profesjonell for rådgivning.