Tegn og symptomer på stress hos kvinner

April 10

Stress kan være en lang eller kort sikt helseproblem hos kvinner. Årsakene til stress er stadig multiplisere; eksterne faktorer som for eksempel arbeidsplasser, forsørgelsesbyrde, livshendelser og de mange rollene en kvinne spiller dag til dag er noen årsaker til stress. Stress kan også være forårsaket av interne faktorer, som for eksempel sykdom eller sykdom. Enten lang eller kort sikt, kan tegn og symptomer på stress hos kvinner etterligne de av sykdom og kan gjøre det vanskelig å fungere inntil årsaken er løst.

reproduktive funksjoner

En hårfin balanse eksisterer i den reproduktive system mellom sykkel hormoner som styrer reproduksjonssyklusen; innføring av stress kan forstyrre denne balansen på mange måter. Som stress er kjent for å påvirke hormonnivåer og produksjon av kjønnsbundet enheter som testosteron, kan en kvinne opplever stress oppleve at hennes menstruasjonen blir sjelden, uregelmessig eller fraværende. Som stress også senker den naturlige forsvar, kan kvinner også vise hyppige, tilbakevendende vaginal infeksjoner som følge av stress.

Vektøkning eller vekttap

Vektøkning og tap på grunn av stress har mange mulige årsaker. Trøstespising er ofte nevnt som en årsak til vektøkning under stress. Denne ernæringsmessige mønsteret kan være knyttet til angst, usikkerhet, eller andre emosjonelle triggere. Vekttap er også et vanlig tegn på stress, Dette kan være forårsaket av de samme emosjonelle triggere som forårsaker vektøkning hos noen kvinner, men det kan også være forårsaket av andre stresset bivirkninger som magesmerter, irritasjon av magesår, betennelse i Irritabel tarm syndrom og andre fysiologiske årsaker.

hjerte-problemer

Hjertet og blodomløpet kan også bli påvirket som et symptom på stress. Stress kan foredle hjerte uregelmessigheter som arytmi, og kan utløse flere episoder med uregelmessig hjerterytme. Den har også en effekt på blodtrykket som forhøyet blodtrykk, også kjent som essensiell hypertensjon, er en kjent symptom på stress. Hypertensjon er kjent for å være knyttet som en risikofaktor for slag, hjerteinfarkt og hjertesvikt, så behandling av dette symptomet er avgjørende for kvinner som lider av stress knyttet problemer.

muskelproblemer

Muskelsmerter, spasmer og spenninger anses ytterligere tegn på stress hos kvinner. Dette er en annen iboende fysiologiske responsen til følelser som angst og spenning, og kan forekomme i en hvilken som helst del av kroppen. Av denne grunn er muskelavslappende ofte foreskrevet som en del av behandling for stress. Muskelspenninger kan også behandles fysisk ved massasje, damp eller varme terapi. Hjem behandlinger, for eksempel et varmt bad, kan også forbedre dette symptomet.

Mentale og emosjonelle Signs

Den klart største kategorien, den mentale og emosjonelle symptomer på stress manifest forskjellig i hver kvinne. Disse kan omfatte angst, spenning, depresjon og tretthet samt glemsomhet, irritabilitet og overreaksjon til små stimuli eller irritasjonsmomenter. Disse emosjonelle tegn og symptomer på stress hos kvinner kan vises eller internalisert. Som de vises forskjellig i hver kvinne og svært vanlige tegn på stress, følelsesmessige og psykiske symptomer er ofte de første gjenkjennelige tegn som vises av en stress lidende.