Senior Safety hjemme

February 28

Senior Safety hjemme


En rekke problemer kan komplisere livene til de eldre, spesielt for de som bor alene eller bare har deltid i hjemmet omsorg. Slike individer krever spesiell oppmerksomhet, og avhengig av skrøpelighet, kan sikkerhetsregler variere betydelig. På den annen side, kan selv de sunneste eldre lider unødvendig skader som kunne vært unngått med forberedelser og planlegging.

Stue

Hold alle rom så ryddig som mulig. Ikke la noe på gulvet over hvilke en eldre person kan snuble. Ordne møbler for å gi klare, enkle veier. Coil og / eller tape strøm- og skjøteledninger langs baseboards av vegger for å holde dem ute av veien. Plasser lysbrytere i nærheten av rommet inngangen for å unngå å legge inn et mørkt rom. Hold skorsteiner klare for rusk og kreosot buildup.

Kjøkken

Elementer som oftest brukes bør oppbevares på lett å nå hyller, mellom midje og øyehøyde. Et skritt krakk bør skiftes hvis den er ustø eller gammel. Den må ha håndtak for ekstra støtte. Noe brannfarlig, som håndklær, bør holdes borte fra ovnen. Alle matlaging områder, inkludert komfyr og vask trenger tilstrekkelig belysning.

Hallways

Folk legger ofte løpere eller lange tepper i høy trafikk korridorer for å beskytte tregulv eller tepper. Disse tepper kan føre til seniorer til å reise og bør fjernes. Dersom løpere må bo, bruk dobbeltsidig tape eller ikke glidende polstring på undersiden, spesielt i hjørnene og sentrum, for å hindre dem fra å gli. Gangen bør være godt opplyst, med brytere i hver ende.

Trapp / veranda Steps

Trapper og trinn bør alltid være klar over objekter, og de må være jevn og sikker. Hvis teppebelagte, bør tepper ikke være løs eller revet på en trapp. Hvis ikke tepper, kan sklisikre pads på hvert trinn bidra til å forhindre fall. Trapper skal ha rekkverk på begge sider av stigerørene; trammen skritt kan være nok med en grab bar. Veranda og trapp lysene skal være lyse og fungerer. Trapper trenger lysbrytere øverst og nederst. Plasser potteplanter på verandaen godt ut av veien til døren.

soverom

Elektriske tepper bør ikke være gjemt i; Dette kan føre til overoppheting og forårsake brann. Oppvarming pads bør ikke brukes i sengen; hvis en senior sovner med den på, kan brannskader føre, selv ved lave temperaturer. Ha en lys i nærheten av sengen som er lett å nå. Nighttime besøk på badet er felles; installere en nattlampe mellom sengen og badet (mer enn en hvis badet ikke er ved siden av soverommet).

baderom

Fallulykker i badekar er en vanlig årsak til ødelagte hofter i seniorer; bruke en gummi bathmat eller bruke selvklebende sklisikre strimler eller applikasjoner til bunnen av badekar. Monter en grip bar i karet nær inngangen, som strekker seg fra midjen til skuldrene. Installere en annen ved siden av toalettet er tilrådelig. Hvis lysbryter er ikke umiddelbart ved siden av bad døren, plugge inn en natt lys.

andre områder

Eventuelle elektriske ledninger og skjøteledninger som ikke er i utmerket tilstand må kastes og erstattes. Røykvarslere bør plasseres i hele huset (spesielt på soverom) og holdt i god stand (hvis batteridrevet, skifte batteriene to ganger i året). Varmeovner eller små tre eller oljeovner bør holdes ute av veien for å unngå risiko for strømstøt. Hold dem borte fra alt brennbart, slik som gardiner. Hvis elektriske brytere eller stikkontakter bli varm å berøre under bruk, har dem inspisert av en autorisert elektriker, for dette kan indikere feil ledninger. Ha en fluktplan i tilfelle brann eller annen katastrofe, så vel som en backup beredskap og bore og til. Hold medisiner enten i tydelig merkede beholdere eller i en medisinering arrangør med individuelt forseglede spor for hver dag i uken.