Miljømessige påvirkninger på fysisk utvikling i ungdomsårene

April 24

Miljømessige påvirkninger på fysisk utvikling i ungdomsårene


Mellom utgivelsen av Human Genome Project, en økning i genetisk testing for sykdom og spådommer om løftet om genterapi, er det lett å overvurdere betydningen genetikk spiller i helse. Normal utvikling, derimot, er sterkt påvirket av miljøfaktorer som kosthold, forurensing og stress. Fordi tenåringer hjerner og kropper vokser raskt, er deres fysiske utvikling sterkt påvirket av miljømessige påvirkninger.

Vitaminer og mineraler

Tenåringer trenger grunnleggende vitaminer og mineraler for å utvikle seg normalt. Fordi tenåringer har en tendens til å overleve på fast food og brus, er et multivitamin en god idé. Kalsium, i særdeleshet, er spesielt viktig for ungdom, fordi den raske bein vekst kan føre til kalsium mangler. Videre tilstrekkelig kalsiuminntak før fylte 25 dramatisk reduserer sannsynligheten for en tenåring å utvikle osteoporose og andre bein sykdommer i midlife.

Ernæring

Ernæring tungt påvirker en tenåring fysiske utvikling. Tenåringsjenter som er undervektige kan ha en forsinket utbruddet av menstruasjon. Dette kan påvirke langtids fruktbarhet. Barn av begge kjønn trenger tilstrekkelig kaloriinntak for å unngå hemmet vekst og muskelproblemer. Ernæring kan også påvirke hjernens utvikling. Hvis tenår klager over å bli sliten eller deprimert, evaluere sin diett. Det kan hende at han går glipp av viktige næringsstoffer.

Røyking og alkohol

Røyking og alkohol kan både påvirke en ungdoms utvikling. Tenåringer som røyker kan oppleve forkrøplet vekst eller muskelsvakhet. Tenåringer som begynner å drikke alkohol i ung alder er mer sannsynlig å utvikle en fysisk avhengighet av alkohol som voksne. Deres hjernens utvikling kan også bli hemmet.

miljøgifter

Mange gener påvirker starten av puberteten og kontrollere fysisk vekst og utvikling. Når disse genene mutere, kan veksten ikke utfolde seg på vanlig måte. Miljøgifter, blant annet forurensning, eksponering for KFK fra spraybokser og tung eksponering for enkelte typer plast kan alle forårsake genetiske mutasjoner som hindrer fysisk utvikling.

Understreke

Stress er den største trusselen mot den fysiske utviklingen av de fleste tenåringer. Det fører til frigjøring av hormonet kortisol. Når kroppen er i stadig slippe kortisol, vekst og utvikling av hjernen kan hemmes. Stress øker også blodtrykket, bremser stoffskiftet og kan også føre til genetiske mutasjoner. Når en person er kronisk stresset, vitale fysiske funksjoner avtatt, noe som kan føre til hemmet vekst, problemer med hukommelse, kronisk sykdom, aggresjon og en rekke andre sykdommer.