Hvordan unngå Fluor

January 17

Hvordan unngå Fluor


Amerikanske familier har blitt lært i flere tiår at fluor kan bidra til å forebygge tannråte; imidlertid, for mye av dette naturlig forekommende stoff øker risikoen for benbrudd, reduserer funksjon av skjoldbruskkjertelen, og forårsaker tann og hjerneskader hos spedbarn og barn. Selv om en rekke studier har vist at inntak av fluor er ikke effektive for å forebygge tannråte, mange lokalsamfunn fortsette å legge fluor til drikkevann, øker risikoen for bivirkninger. For å unngå inntak av store mengder fluor, må du vite hvilke produkter inneholder dette stoffet.

Hvor kommer Fluor forekommer naturlig?

Fluor er en naturlig forekommende forbindelse av elementet fluor og forskjellige mineraler som finnes i bergarter og jord. De fleste vann inneholder lave nivåer av fluor, som gjør fisk, te, frukt og grønnsaker, kjøtt, melk og egg. Eksponering for nivåer av fluor finnes i disse elementene regnes som trygt av Verdens helseorganisasjon og Environmental Protection Agency. Det er når fluor brukes som tilsetning i ulike produkter som de inge nivåene blir potensielt giftig.

Fluor som et additiv

Mange lokalsamfunn legge fluor til drikkevann for å bekjempe tannråte. I tillegg, tannkrem og andre dentale produkter inneholder høye nivåer av fluorid. Behandlet drikkevarer, slik som brus og juice, blir fremstilt med fluoridated vann. Druer dyrket i handelen blir ofte behandlet med fluorid-baserte preparat natrium-fluoraluminat, og fluoridated vann brukes i drue produksjon. Kylling som er mekanisk gjenvunnet, som kylling nuggets, hermetisert kylling og babymat, inneholder grunnen opp bein, som har store mengder av fluor. Nonstick pan belegget er en forbindelse av fluor, og bruke det til å koke maten kan øke fluor i det. Mange bedøvelsesmidler inneholder fluor; en pasient som hadde gjennomgått anestesi har ofte ekstremt høye nivåer av fluorid i sitt blod i ca. 24 timer.

Måter å unngå overdreven fluor

For å unngå inntak av store mengder av fluor, drikke flaske eller destillert vann, eller filtrere vann fra springen ved hjelp av en omvendt-osmose eller aktivert alumina filter. Kutt ned på bearbeidet drikke inntak, inkludert brus, te og rekonstituert juice. Kjøp økologisk dyrket frukt og grønnsaker, som ikke er behandlet med fluor-baserte plantevernmidler. Unngå hermetisert fisk og behandlet kylling. Ikke svelge fluoridated tannkrem eller andre dental produkter som inneholder fluor, men hvis du må bruke dem, skyll munnen grundig når du er ferdig. Spør legen din om mulige spor av fluor i medisiner og be om fluor-fri bedøvelse hvis du er under operasjonen.

Hvordan forebygge tannråte

Mens du bør unngå store mengder av fluor, må du også beskytte tennene fra forfall. Fluor fungerer best for å forebygge tannråte når det påføres direkte på tennene. The American Dental Association anbefaler to profesjonelle anvendelser av fluor lakk hvert år for å forebygge hull i tennene. Centers for Disease Control foreslår børsting to ganger om dagen med fluoridated tannkrem, som hyppig eksponering for små mengder av fluor reduserer forekomsten av tannråte; anbefaler imidlertid organisasjonen å unngå å svelge noen mengde tannkrem.