Hvordan identifisere Sklerodermi

February 28

Hvordan identifisere Sklerodermi


"Sklerodermi" betyr, bokstavelig talt, "hard hud" og kan enten være en ubehagelig bry eller en smertefull, livstruende sykdom. Det er en kronisk sykdom forårsaket av kroppens overproduksjon av kollagen. Folk som har sklerodermi kan også utvikle Reynaud fenomen, en tilstand som forårsaker ekstrem følsomhet for kulde som kan føre til koldbrann. Det finnes ingen kur for sklerodermi, men ved å identifisere og behandle sykdommen tidlig, pasienter og deres leger kan behandle virkningene av sine symptomer.

Bruksanvisning

1 Se etter "patcher", eller forkalkede områder under huden. Sklerodermi påvirker hver pasient forskjellig, men misfarging av huden og stramme forårsaket av forkalkning er vanlige symptomer. Misfarging, kjent som morphea kan være mørke, uregelmessige sentre omgitt av lysere områder eller lysere områder omgitt av mørkere. I lokalisert sklerodermi, kan disse flekker av fortykket hud måle fra en halv tomme over til mer enn seks inches i diameter og finnes på hender, underarmer, føtter og ben. I Systemisk sklerodermi, noe som påvirker organer samt overflaten hud, kan patcher som finnes overalt på kroppen.

2 Undersøk munnen og tannkjøttet. Sklerodermi ofter fører til at musklene i leppene og ansiktet for å stramme, noe som resulterer i en tilstand som kalles "liten munn", noe som gjør snakke, spise og tannhygiene vanskelig. Sklerodermi pasienter kan også lider av tørr munn eller myofacial smerte syndrom, forårsaket av innstramming av musklene rundt kjeveledd (TMJ) som brukes i å tygge. En type lokalisert sklerodermi, "en coupe desabre", består av en linje med fortykket hud på pannen eller andre steder i ansiktet.

3 Review slektshistorie. Personer som har familiemedlemmer diagnostisert med autoimmune sykdommer er mer sannsynlig å ha sklerodermi. Indianere og afro-amerikanere har en tendens til å ha verre tilfeller enn kaukasiere. Kvinner er mer sannsynlig å få sklerodermi enn menn. Barn er mer sannsynlig å utvikle den lokaliserte formen og voksne er mer sannsynlig å utvikle systemisk sklerose.

4 Vurdere andre faktorer. Virus og bakterieinfeksjoner samt kosthold og miljøfaktorer er blitt undersøkt i jakten på årsaken til sklerodermi. Forskere mener at noen genetisk faktor fører til en reaksjon i sirkulasjonssystemet som skaper en immunsystemrespons som fører til kollagen for å fremstilles uten noen sjekker, forårsaker fortykkelse av hud og vev.

5 utelukke andre revmatiske og autoimmune sykdommer. Revmatoid artritt og lupus, i motsetning til sklerodermi, er progressive tilstander, forverring i løpet av perioden. Begge dele noen symptomer med sklerodermi. Reynaud, en form for sklerodermi som har en overfølsomhet overfor kunne eller varm luft eller vann, bør også utelukkes av lege før forvaltningsplanen er utarbeidet.

Hint

  • Kontakt lege umiddelbart hvis du mistenker at du eller et familiemedlem har sklerodermi. Det kan ikke kureres, men kan administreres og kan selv gå inn i perioder med remisjon.
  • Gjennomgå emosjonelle historie. Er det en nyere episoder av tretthet eller depresjon? De ytre symptomene på sklerodermi har en innvirkning på følelsesmessige velvære. Behandling for disse forholdene kan være nyttig i å minimere effekten av sklerodermi.