Ulike helsevesenet planer for eldre med Medicare

March 2

Medicare, føderalt sponset helseforsikring program primært for seniorer over 65 år, består av fire hoveddeler: Del A dekker grunnleggende sykehusinnleggelse; Del B dekker lab kostnader, legetjenestene og medisinsk utstyr; Del C eller Medicare Advantage, gir seniorer å få tilgang til helsefordeler gjennom en rekke klarte omsorg organisasjoner; og Del D gir tilgang til reseptbelagte legemidler. Av disse er det kun del A er gratis; resten kreve en premie. I tillegg kan seniorer kjøpe en rekke standard "Medigap" politikk som kan bidra til å oppveie noen utgifter som ikke dekkes av Medicare.

Medigap

Medigap planer, også kjent som Medicare supplement forsikring, hjelpe eldre dekke kostnader som ikke dekkes av Medicare. En rekke av disse standardbaserte pakkene er stort sett det samme fra selskap til selskap, selv om forsikrede kan velge mellom en rekke forskjellige planer. Andre planer er tilgjengelig gjennom Medicare Advantage. Du trenger ikke en Medigap plan og en Medicare Advantage plan samtidig. Du må være registrert i Medicare del A og B for å melde i del C, imidlertid.

Helse vedlikehold organisasjon planer

Helse vedlikehold organisasjoner (HMOs) kontrakt med et nettverk av områdets leger, klinikker og andre helsevesenet leverandører til å tilby tjenester for sine medlemmer til rabatterte priser, i bytte for en jevn flyt av henvisninger. Du er tildelt en primær omsorg lege (PCP), som fungerer som en gatekeeper, som gir deg henvisninger til spesialister innen HMO. Selskapet vanligvis ikke dekker ikke-akutt omsorg utenfor nettverket, eller belaster en betydelig premie hvis du ser en spesialist uten PCP henvisning.

Private avgift for tjenesteplaner

Private gebyr-for-service planer kan du gå til noen omsorgsperson som godtar planen. De er mindre restriktive enn HMOs, men vanligvis kreve en høyere premie for en sammenlignbar sett med fordeler. Det er vanligvis ikke nødvendig å gå gjennom en primær-omsorg lege for å se en spesialist.

Medisinsk sparekonto planer

Medisinsk sparekonto planer tillate deg å bidra med skattefradraget dollar til en konto i den hensikt å utligne egenandeler etter Medicaid. Veksten i disse kontoene er skattefrie utsatt og uttak er skattefritt hvis det brukes for godkjente helsevesenet utgifter.

Special Needs Planer

Spesielle behov planer tilby seniorer med spesifikke helse trenger en måte å få mer fokuserte fordeler som konsentrerer seg om tjenester som trengs for å behandle spesifikke forhold. For eksempel kan en senior med nyreproblemer melde deg på en Medicare Advantage plan som gjør det mulig for gunstigere priser for dialyse og relaterte tjenester.

Prescription Drug Planer

Pensjonister kan få resept stoffet fordeler gjennom Medicare på en av to måter: Meld deg på Medicare Part D direkte, eller melde deg på en del C Medicare Advantage program som inkluderer reseptbelagte stoffet dekning. I begge tilfeller vil du måtte betale en premie for denne dekningen.