Hvordan er solarium å skade?

November 28

Hvordan er solarium å skade?

En oppramsing av Tanning Bed Trouble

Verdens helseorganisasjon, Skin Cancer Foundation, Federal Trade Commission og dusinvis av andre private og offentlige grupper utstede advarsler mot å bruke innendørs tanning og tanning booths hvert år. Fordi virksomheten av tanning er i hovedsak uregulert, risikoen som tanners tar i stor grad sine egne. La oss se på noen typiske skader.

Skin Cancer Potential

Utallige studier har blitt gjort på temaet av ultrafiolette stråler brukes i tanning senger og en spesielt, "Rapport om kreftfremkallende," utført av National Toxicology Program, kaller eksponeringspotensialet en "menneskelig karsinogen," stand til å bli assosiert med hudkreft , melanom i øyet og non-Hodgkins lymfom --- kreft som starter i lymfeknutene eller vev.

Accelerated Effects

Effektene av en tanning booth ultrafiolette eksponering er lik som middagstid solen, og risikoen for å messe badegjester er to til tre ganger større enn tradisjonelle soling tiltak. Helse-messig, det betyr skade på grunn av solbrenthet er utstilt som aldring av huden, hudkreft, potensiell øyeskade og undertrykkelse av immunsystemet --- kroppens måte å reparere seg selv.

Tidlig aldring av huden

For huden, nærmere bestemt, betyr dette at gjentatt bruk kan endre utseendet av huden på grunn av fotoaldring --- --- tidlig aldring og skade på DNA i hudceller. De kortsiktige effektene er solbrenthet, øm og sårbar hud og arrdannelse. Men fortsatte og gjentatt bruk kan føre til rynker, tap av elastisitet og slapp hud, hud flekker og til slutt kreft. For mennesker med lys hud og de under 30 år som har opplevd solbrenthet før, konsekvensene utgjør en større trussel.

Eye Problemer og symptomer

Imidlertid kan det verste oppstå skader på øyne, inkludert vevet rundt øyet, linser og hornhinne. For eksponering som varer en kort tid, kan det være brenning av arealet rundt øyet, i likhet med hva du kan få fra refleksjon av lys av snø eller lys fortau. De kumulative effektene kalles photokeratitis, eller "snøblindhet" --- et brannsår på hornhinnen, den gjennomsiktige beskyttende vev over øyet. Det betyr at langvarig kontakt kan føre til grå stær --- skyet objektiver som visker syn.

Mulig nedsatt syn

En annen potensiell øye sykdom kalles pterygium, som er preget av en kreft, kjøttfull vekst som tar over hornhinnen som kan svekke synet. Kirurgi er siste utvei, selv om det er kjent for å komme tilbake. Andre hornhinneinfeksjoner er mulig og reaksjoner er generelt rødhet, smerter i øyet, rennende øyne, hvite flekker i øyet eller følsomhet for lys.

Andre Viktig info

Regelmessig solbriller, bomull baller og annet provisorisk briller anbefales ikke fordi ultrafiolett stråling har vært kjent for å registrere 100 ganger større i et innendørs tanning booth enn med den vanlige solen. I USA har Food and Drug Administration advarer label bestemmelser om hvilken type briller som må brukes.

Og de tanners som tar visse reseptbelagte legemidler, for eksempel antibiotika, diuretika, noen p-piller og andre, bør være forsiktige fordi de kan reagere negativt på den ultrafiolette strålingen som sendes ut i tanning booths, noe som resulterer i en negativ reaksjon.