Hva er noen global Ulykker påvirker menneskeheten?

January 10

Hva er noen global Ulykker påvirker menneskeheten?


Naturkatastrofer som jordskjelv, flom, tsunamier og orkaner, er ikke noe nytt for menneskeheten. Selv om de ofte føre til omfattende ødeleggelse og påvirke livene til utallige mennesker når de oppstår, har den menneskelige rase hatt befatning med dem siden begynnelsen av gangen. Likevel, den sterkt økte befolkningen i moderne tid betyr flere mennesker har en tendens til å være i veien for slike katastrofer i dag.

Jordskjelv

Et jordskjelv er en av de mest ødeleggende krefter i naturen. Jordskjelv forekommer når tektoniske plater forskyves på en slik måte at utslipp lagrede energi i jordskorpen i form av seismiske bølger. Dette fører til risting og forskyvning av bakken, noen ganger på en så stor skala at det kan føre til millioner av dollar i skader og kostet tusenvis av liv. Dette er ikke den eneste faren for jordskjelv, men; de fleste jordskjelv-relaterte dødsfall forekommer når bygninger og andre konstruksjoner kollaps. Andre farer forbundet med jordskjelv omfatter jordskred, tsunamier og kondensering, hvor vannmettet kornet materiale bokstavelig talt svinger fra en fast til en væske.

flom

Flom, enten de er forårsaket av kraftig regn eller en tsunami, er de vanligste naturkatastrofer. Hvert år dreper flom flere mennesker enn noen annen storm-relaterte fare. Dette kan være fordi folk har en tendens til å undervurdere den ødeleggende kraften av vann. Seks inches av rask bevegelse vann kan banke en person av hans føtter, og 24 inches av vann er nok til å bære vekk små biler. Den 30-årige nasjonale gjennomsnittet for flomrelaterte dødsfall er 127, og det er anslått at flom har drept mer enn 10.000 mennesker i USA siden 1900. I tillegg til tap av liv som kan oppstå, flom årsaker over $ 2 milliarder i eiendom skade hvert år.

Hurricanes

Orkaner er noen av de mest ødeleggende stormer som kan oppstå. Skaden som kan være forårsaket av en orkan avhenger av intensiteten av stormen, men worst-case scenario er en orkan som rangerer en fem på Saffir-Simpson skalaen. Disse orkaner kan føre til omfattende skader på boliger og industribygg og kan også blåse bort mindre bygninger. Vanligvis vil enhver bygning lavere enn 15 fot under havoverflaten bli skadet av massive oversvømmelser. Flom vanligvis forårsaker mest skade i en orkan, men farlige vinder med hastigheter opp til 155 miles per time er også definitivt grunn til bekymring.

tornadoer

Tornadoer er generelt antatt å være ikke så farlig som orkaner, men de kan likevel være utrolig farlig. Omtrent 800 tornadoer er rapportert i USA hvert år. Disse resultat i ca 80 dødsfall og 1500 skader hvert år - selv om det i 2011 tallene allerede har vært langt høyere. De mest destruktive tornadoer er i stand til vindhastigheter opp til 250 miles per time og kan forlate en sti av ødeleggelse 50 miles lang. De fleste tornadoer bare vare noen få minutter, men de mest voldelige tornadoer kan vare over en time.