Munn sykdom Symptomer

December 16

Munn sykdom Symptomer


Orale symptomer kan være en manifestasjon av dental eller medisinske sykdommer. The Massachusetts Dental Society sier 95 prosent av diabetikere lider av periodontal sykdom, noe som gjør diabetes en tannlege og medisinsk problem. På sine respektive nettsider, American Academy of Oral og Maxillofacial patologi, CureResearch.com og helse-Nexus beskrive symptomer som gjelder for en rekke forhold, understreker viktigheten av tann og medisinske fagfolk som arbeider sammen for å identifisere og behandle sykdommer som overlapper hverandre i begge felt, slik som de som er beskrevet nedenfor.

Infeksjon

En infeksjon i munnen kan være et symptom på gingivitt (betent og hovent tannkjøtt), grøft munnen (alvorlig bakteriell infeksjon i tannkjøttet), Vincent sykdom (en form for gingivitt ledsaget av magesår), og periodontal sykdom, som angriper den underliggende støtte konstruksjoner av tennene. Infeksjoner i munnen kan også være forårsaket av medisinske tilstander som Crohns sykdom, HIV / AIDS, gonoré og genital herpes.

Smerte

Smerte er et generelt symptom på mange munnen sykdommer, inkludert tannråte (betraktet som en sykdom i munnen), munnsår, abscess, gingivitt, TMJ syndrom, herpes stomatitt (munn infeksjon forårsaket av herpes virus) og kreft i munnhulen. Medisinske årsaker er diabetes, allergi, GERD (gastroøsofageal reflukssykdom) og andre gastrointestinale sykdommer.

lukt

Munn lukt kan være et resultat av tannråte, infeksjon og tannkjøttsykdom. Medisinske årsaker til munn lukt inkluderer lunge abscess, gastrointestinale forstyrrelser, spiserørskreft og diabetisk ketoacidose (opphopning av ketoner i blodet).

Opphovning

Herpes stomatitt er en sykdom i munnen forårsake blemmer, smerte og hevelse. Hevelse kan også være en indikasjon på infeksjon eller abscesser forårsaket av orale sykdommer så som periodontitt (alvorlig tannkjøttsykdom). Medisinske sykdommer som kusma (hovne kinn) og Sjøgrens syndrom, en autoimmun sykdom som angriper spytt kjertler og tårekjertler, også føre til hevelse i munnen.

Blør

Blødning kan være en indikasjon på kreft i munnhulen, tannkjøttsykdom og stomatitt (betennelse av slimete slimhinnen i munnen) og munnsår. Medisinske årsaker til blødning i munnen er trombocytopeni (en blodsykdom), trikinose (forårsaket av å spise kokt kjøtt og kan forårsake blødninger under tungen i tillegg til sine andre symptomer).

hvite flekker

Hvite flekker kan være et symptom på sykdommer som angriper munnslimhinnen, slimhinner (vev) som kler munnhulen. To slike sykdommer er oral candidiasis (soppinfeksjon) og slimhinne lichen planus (oppstod som en reaksjon på kronisk hepatitt C). Spesialister innen oral medisin, den grenen av tannlegen som behandler forhold med medisinske egenskaper, behandle disse sykdommene. Medisinske årsaker til hvite flekker inkluderer oral kreft, HIV / AIDS og vitiligo (en sykdom der pigmentceller blir ødelagt, forårsaker utseendet på hvite flekker).

rødhet

Mouth rødhet kan være et symptom på oral herpes eller medisinske tilstander som meslinger og røde flekker vises i munnen.