Ikke tillatte matvarer med tannregulering

June 25

Ikke tillatte matvarer med tannregulering


Kjeveortopedisk bukseseler bistå i å samkjøre tenner og bedre bitt ved hjelp av apparater som består av braketter, ledninger og ligaturer. Disse enhetene må være godt vedlikeholdt å være effektive. Det er viktig å følge alle kosten retningslinjer anbefalt av tannhelse utøvere, som å spise nektet mat med kjeveortopedisk bukseseler kan føre til avbrudd mens under behandling. Disse avbrudd kan bety mer tid i bukseseler i stedet for blinkende din nye smil.

Hard Foods

Harde matvarer er spesielt farlig å ortodontiske tannregulering som de kan bryte brak og løsne ledninger. Unngå popcorn, pretzels, nøtter, godteri og andre harde matvarer mens under kjeveortopedisk behandling for å hindre en ekstra tur til kjeveortoped. Chips, vaffel koner og tykke brød kan også forårsake skade, det samme kan tygge isbiter.

Sticky Foods

Sticky mat kan skape kaos ved å trekke kjeveortopedisk apparater hverandre. Gummy godteri, karameller, peanøttsmør, tyggegummi og taffies er ikke tillatt mens under kjeveortopedisk behandling, som skade på utstyr vil øke behandlingstiden og kan kreve ekstra arbeid for å erstatte ødelagte komponenter.

Mat og Drikke høy på sukker

Sukkerholdige matvarer og drikkevarer er ikke tillatt med kjeveortopedisk bukseseler, som de kan føre til tannråte i områder som er vanskelig å rengjøre under behandling, samt permanente flekker på grunn av syre-produserende bakterier. Unngå brus og godteri og børsting umiddelbart etter inntak av elementer høy i sukker vil bidra til å forhindre forfall. Stikker med sukkerfrie alternativer er en trygg måte å nyte din favoritt godbiter og samtidig opprettholde tannregulering.

Mat og drikke som Stain

Kjeveortopedisk bukseseler med keramiske apparater og elastiske ligaturer er spesielt utsatt for misfarging med dagligdagse matvarer. Matvarer som er tomat basert slik som pizza og pasta med rød saus er spesielt flekker, som er sennep, karri og kunstige osteprodukter. Selv noen bær frukt kan presentere flekker problemer. Drikkevarer som kan forårsake flekker med kjeveortopedisk bukseseler inkluderer rødvin, kaffe og te. Farging kan forebygges ved å unngå disse mat og drikke elementer eller skylle grundig etter inntak av disse elementene.

Hard-To-Chew-Foods

Noen hverdagslige matvarer er vanskelig å tygge med kjeveortopedisk bukseseler og kan forårsake smerte. Ribs, maiskolber, kan store hoagie-stil smørbrød, beef jerky, rå grønnsaker og til og med epler presentere vanskeligheter mens iført seler. Hvis du velger å spise disse vanskelige å tygge mat, skjær dem i små biter store biter, fjern kjøttet fra benet og fjerne korn fra cob før du spiser. Dette kan bidra til å forhindre skader på kjeveortopedisk bukseseler.