Lyme sykdom behandling

January 20

Lyme-sykdom er en bakterie-infeksjon forårsaket som forekommer hos mennesker etter at de er bitt av hjorte flått som bærer sykdommen. Alle med Lyme sykdom forstår kompleksiteten av symptomene og hvor komplisert Lyme sykdom er å behandle. Lyme sykdom kan behandles på ethvert stadium med lege-foreskrevet antibiotika, selv om du kan bli plaget med tilbakevend symptomer under hele ditt liv.

symptomer

Under den første fasen av Lyme sykdom --- løpet av uker for å bli bitt --- du kan ikke oppleve noen symptomer. Hvis du gjør det, de første tegn er influensalignende symptomer og et rødt utslett som oppstår på huden rundt området av bittet. Utslett, kjent som erythema migrans, vokser i størrelse daglig inntil den blir behandlet. Den primære utslett området kan utvide 2 inches rundt bittet. Ubehandlet, disse primære symptomer kan fortsatt gå bort etter en uke eller to.

Større lesjoner på huden kan se ut som sykdommen sprer seg. Noen av disse sekundære lesjoner vokse så store som fotballer.

Sekundære Lyme sykdom symptomer kan oppstå når som helst etter den primære Lyme sykdom symptomer og kan være ganske alarmerende. Avhengig av hvor du er bitt, kan du oppleve delvis lammelse i ansiktet, hodepine, feber og en stiv nakke. Nerve betennelse kan oppstå, forårsaker prikking eller nummenhet i armer og ben. Brain hevelsen har blitt sett hos noen pasienter, noe som gjør det vanskelig å fokusere og ofte skaper forvirring og demens.

Hvis ikke behandles i det hele tatt, kan Lyme sykdom symptomer påvirke andre vitale organer som hjertet, muskler, ledd (artritt) og nervesystemet.

behandlinger

Lyme sykdom behandlinger kan være vanskelig på grunn av inkonsekvens av symptomer og påvirker de har på dine organer. Noen ganger Lyme sykdom ikke er diagnostisert med en gang. Men hvis du vet at du har vært i skogen i løpet av de siste tre ukene, og har opplevd utslett, bør du oppsøke lege med en gang. Ikke prøv å behandle symptomene dine på egen hånd. Bare en lege kan diagnostisere og behandle Lyme sykdom.

Etter en nøyaktig diagnose er gjort gjennom en blodprøve, begynner legen å behandle deg med antibiotika. Noen vanlige antibiotika til bruk i behandling av Lyme sykdom inkluderer doksycyklin, penicilliner, eller erytromycin.

Vær forberedt på å ta intravenøs antibiotika dersom legen mener at sykdommen utvikler seg aggressivt. Og hvis du opplever smertefull hodepine på grunn av Lyme sykdom, kan legen din foreslå en spinalpunksjon for å undersøke effekten av sykdommen på nervesystemet.

Følger nøye med på tilstanden din og kommunisere eventuelle nye Lyme sykdom symptomer til legen din med en gang. Legen din vil kreve flere oppfølgingsbesøk for å spore din tilstand og for å få nye anbefalinger for behandlingen.

For å lindre smerter i muskler og ledd, ansette en fysioterapeut eller lisensiert massør, og prøve en diett av skånsom trening. Ikke bare vil terapi og mosjon holde vitale systemer sunt, men de vil avlaste stress og gjøre det enklere for deg å sove om natten.